Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Rekrytera aktiva

För unga idag finns det obegränsat av aktiviteter att välja mellan. Många barn vet kanske inte ens om att er triathlonförening finns. Låt de unga hitta till triathlon genom att vara aktiv med att nå ut till nya potentiella deltagare. Det finns en rad aktiviteter som man kan göra!

Tips på aktiviteter


Prova på/minitriathlon

​En minitriathlon kan vara ett perfekt tillfälle att prova idrotten för första gången. Arrangerar ni den på ett avslappnat vis där ni har en skön stämning och ger tydliga instruktioner kommer nya triathleter få en härlig introduktion till triathlon.
Vill ni att det ska vara en rekryteringsaktivitet måste ni vara aktiva med att informera om att ni ska arrangera aktiviteten och sprida informationen på rätt ställen. Gå gärna ut i skolor, andra föreningar eller på sociala medier och berätta att ni ska arrangera en minitriathlon som är öppen för alla. Ge gärna ungdomar och vuxna i föreningen uppdraget att bjuda in 2-3 egna kompisar till prova på-tävlingen. Låt alla medlemmar att sprida informationen i sina nätverk. Skriv gärna ut en flyer och dela ut i brevlådor i området.

​Tri4fun i skolan

​Kontakta din lokala skola och fråga om ni får besöka dem för att visa upp triathlon. Många barn får inte prova vår idrott i skolan så det kommer vara ett uppskattat inslag för både barn och lärare. Fundera ut hur ni ska lösa sim- och cykelmomentet. Kan de ta med egna cyklar till skolan? Finns det en simhall att köra simdelen? Kan ni ha skoldagen på sommaren när ni kan simma ute? Om det inte finns möjligheter för simning går det ändå att visa upp sporten på ett roligt sätt. Tänk enkelt! Ofta finns det varken tid eller redskap att göra något avancerat. Se bara till att ha en tydlig plan för aktiviteterna. Anpassa besöket efter målgruppen och sätt som mål att de framförallt ska bli intresserade och nyfikna på triathlon. Försök ge dem en så tydlig bild av hur sporten går till. Om de senare kommer till er träning har ni mer tid att visa och introducera dem till hur en triathlonträning normalt är. Dela ut informationsmaterial om er träning så att barnen kan visa upp för sina föräldrar när de kommer hem. Då vet de precis när de är välkomna till triathlonträningen.


Fasta triathlonbanor

Er triathlonträning är ett bra skyltfönster för er förening. När andra barn ser er susa förbi på land och i vatten blir de garanterat nyfikna. På flera platser i Sverige finns det fasta triathlonbanor där man kan komma med sin cykel och köra samma bana varje vecka. Ett enkelt koncept som är lätt att hänga med på när det passar. Många har triathlonträningen en gång i veckan under sommaren på en utsatt tid. Har man även en bana för barn är det lätt för flera ur familjen att vara med

En bild

Publicerad: 2024-05-20

Senast uppdaterad: 2024-05-03

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i