Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svenska Triathlonförbundet

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige.

Svenska Triathlonförbundet bildades först som provisorium 1984 och anslöts som sektion i Sveriges Militära Idrottsförbund. 1993 bildades interimistiskt det nya Svenska Triathlonförbundet och detta invaldes vid 1995 års Riksidrottsmöte som självständigt specialförbund och medlem i Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats. (RF).

Triathlon är sedan OS i Sydney år 2000 med på det olympiska programmet och Svenska Triathlonförbundet är medlem i Sveriges Olympiska Kommitté Länk till annan webbplats.. Att triathlon som idrott är medlem i den olympiska familjen är till största delen ett resultat av Gunnar Ericssons (IOC) idoga arbete. Svenska Triathlonförbundet är medlem i World Triathlon Länk till annan webbplats. (bildat 1989) och dess regionala organisation Europe Triathlon Länk till annan webbplats. (bildat 1984). Representanter för svensk triathlon har aktivt medverkat vid dessa organisationers bildande.

Årsmötet är förbundets högsta beslutande organ och där väljs bland annat en styrelse som leder verksamheten på det sätt som årsmötet beslutat. Styrelsen består av ordförande och åtta ledamöter, samt en personalrepresentant och en representant för de aktiva. Svenska Triathlonförbundets medlemmar är ideella föreningar. En ideell förening kan bli medlem genom att göra en medlemsansökan via RF, läs mer här >>>

Förbundet har fyra distrikt - Väst, Öst, Nord och Syd - vilka utgör triathlons regionala organisation. En förening som är medlem i Svenska Triathlonförbundet blir automatiskt medlem i det distrikt där den har sin geografiska tillhörighet.

Vision: Svensk Triahtlon - världens bästa!

Verksamhetsidé:
Svensk Triathlon erbjuder träning, tävling och gemenskap för alla.

Värdegrund: Gemenskap - Hänsyn - Engagemang

Verksamhetsområden:

Kärnverksamhet

  • Arrangemang
  • Bredd och motion
  • Barn och ungdom
  • Elit
  • Paratriathlon

Stödverksamhet

  • Marknad
  • Kommunikation
  • Omvärld

Vid frågor kontakta:

STF Kansli

e-post: info@svensktriathlon.org
tel: 031-726 61 86

En bild

Publicerad: 2022-05-09

Senast uppdaterad: 2024-02-21

Författare: Simon Tollstern