Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Träna för ett triathlon

Fotograf: Josef Bränsvik

Att träna inför ett triathlon kräver att man får till en bra blandning av de tre disciplinerna och även provar på övergångarna mellan momenten några gånger så att du vet vad du har att vänta på tävlingsdagen. Tänk efter på vad just dina styrkor/svagheter är och hur du får träningen att passa in i ditt övriga liv. Träningen är bara en del i att uppnå just ditt mål. De andra två är vila och kost, de är minst lika viktiga.

Går du i tankarna att genomföra ditt första triathlon? Då tycker vi att du ska sluta fundera och göra slag i saken. Som en hjälp på vägen har vi, inom ramen för projektet Triathlon för alla, tagit fram ett träningsprogram på 16 veckor samt 6 inspirerande filmer som kommer att hjälpa dig på vägen fram mot målet - att genomföra ett triathlon.

Triathlonsäsongen är snart här och vi ser fram emot en fartfylld sommar full av tävlingar runt om i hela Sverige. Programmet är kostnadsfritt och vänder sig till dig som vill genomföra ditt första triathlon eller paratriathlon på sprintdistans. Du hittar programmet samt filmerna nedan.

Länk till programmet >>> Länk till annan webbplats.

Länkar till filmerna

Film 1 Intro >>> Länk till annan webbplats.

Film 2 Kom igång >>> Länk till annan webbplats.

Film 3 Sätt en träningsplan >>> Länk till annan webbplats.

Film 4 Borgskalan >>> Länk till annan webbplats.

Film 5 Inför tävling >>> Länk till annan webbplats.

Film 6 Reflektion >>> Länk till annan webbplats.

Undrar du hur ett triathlon går till? Då kan du alltid kolla på vår film Triathlon-från start till mål. Länk till film >>> Länk till annan webbplats.

Vi ser fram emot att se dig på startlinjen i sommar. Vilket lopp väljer du? Se vår tävlingskalender >>> Länk till annan webbplats.

Vid frågor kontakta:

Åsa Annerstedt

Idrottskonsulent

e-post: asa.annerstedt@svensktriathlon.org
tel: 0702-31 61 48

Camilla Oldberg

Projektledare Paratriathlon

e-post: camilla.oldberg@svensktriathlon.org
tel: 0733-85 99 78

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i