Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tri4Fun steg 2

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening. Det ger idrottsrörelsen ett stort ansvar för att verksamheten bedrivs på ett bra sätt – på barn och ungas villkor. Här hittar du allt som rör föreningslivet.

Grundutbildning för tränare

Arrangör - SISU

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är för alla tränare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna.

 

Barn och ungdomstränare fortsättning 10 - 15 år

Arrangör - Svenska Triathlonförbundet

Utbildningen är en fortsättning på föregående utbildning barn och ungdomstränare 1. Utbildningen innefattar tränarskap, träningslära samt teori och praktik i simning, cykel och löpning. Specifikt för utbildningen är att vi fördjupar oss i utvecklingen för barn i åldrarna 10-15 år. Ett stort fokus ligger på hur det är att vara tränare i praktiken, så att deltagarna efter utbildningen ska ha kunskap och verktyg för att bedriva kvalitativ triathlonträning för barn och ungdomar i åldrarna 10-15 år. Utbildningen genomförs med 2 praktiska utbildningsdagar.

 

Praktik 10 timmar

Görs i föreningen

I samband med att du går steg 2 till barn- och ungdomstränare skall du som tränare genomföra 10 praktiktimmar i en triathlonförening. Under praktiken skall du planera, leda och utvärdera träning för aktiva i åldrarna 10-15 år. Fördelaktigt är att du under praktiken har en handledare i form av en annan tränare i föreningen. Denna tränare kan sedan också intyga på att du genomfört alla dina praktiktimmar. Efter genomförd praktik lämnar du in intyg/dokumentation och sedan blir du certifierad Barn och ungdomstränare 10-15 år.

En bild

Publicerad: 2024-05-20

Senast uppdaterad: 2024-07-04

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i