Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Utbildning barn och ungdom

Svenska Triathlonförbundets utbildningskoncept har sin grund i RF:s strävan mot ett livslångt idrottande. Grundtanken är "Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt". Svenska Triathlonförbundets utbildningar riktar sig således till tränare för barn och ungdomar på alla nivåer och ambitioner. Svenska Triathlonförbundets utbildningsstege bygger på ett samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

​Under 2020 uppdateras både Svenska Triathlonförbundets och SISU idrottsutbildarnas utbildningsstegar. Detta för att vi hela tiden eftersträvar utveckling och optimering av utbildningssystemet.

​De tränare som sedan tidigare genomfört utbildningar hos oss behåller givetvis sina certifieringar. Vi rekommenderar dock alla tränare att gå de nya utbildningarna då de skiljer sig från de gamla utbildningarna. Vi uppmuntrar att kontinuerligt gå våra utbildningar då kunskap om träning är en färskvara och utbildning bidrar till kompetensutveckling och kvalitetssäkring av tränare inom Svensk Triathlon.

​TÄNK PÅ att ni som förening kan söka stöd för att skicka era tränare på utbildningar. Läs mer här!

Steg 1
Steg 2
Steg 3

 

Elittränare

Förutom våra 3 utbildningssteg finns en elittränarutbildning.

För att bli elittränare måste du vara certifierad juniortränare och ha ett starkt intresse av att utveckla svensk triathlon. ETU (elittränarutbildning) anordnas av SISU idrottsutbildarna och sträcker sig över två år. Under dessa två år arbetar du tillsammans med förbundskaptener och sportchef, i syfte att genomföra din praktik och din triathlonutbildning i tätt samarbete med dem som arbetar med eliten. När du efter dessa två år fullgjort din praktik blir du certifierad elittränare i triathlon.

​För mer info om utbildningen kontakta oss här!

Publicerad: 2024-05-20

Senast uppdaterad: 2024-05-20

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i