Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tränarutbildning STF

Tri4Funtränare

Utbildningen riktar sig till dig som är eller vill bli triathlontränare i en förening. Utbildningen fokuserar på åldrarna 7-15 år och ger en riktigt bra grund för att komma igång med barn och ungdomsträningen i föreningen.

Tri4Fun utbildning steg 2 planeras i Motala 26-28 april 2024, läs mer här >>> Länk till annan webbplats.
Tri4Fun utbildning steg 1 genomfördes digitalat i februari 2024. Anmälan är stängd.

Juniortränare

För dig som vill vidareutveckla dig att träna äldre ungdomar i en förening. Under en helg utbildar vi dig i triathlonträning för åldrarna 15-20 år. Utbildningen bygger vidare på det man lärt sig på tri4fun-utbildningen men här jobbar vi istället med träning under och efter puberteten. Stort fokus på hur det är att vara tränare i praktiken och innehållet består både av teori och praktiska övningar i alla tre grenarna.

Juniortränarutbildning planeras preliminärt hösten 2024. Info. kommer.

Svenska Triathlonförbundets utbildningsstege

Svenska Triathlonförbundets utbildningskoncept har sin grund i RF:s strävan mot ett livslångt idrottande. Grundtanken som illustreras i modellen nedan är "Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt". Svenska Triathlonförbundets utbildningar riktar sig således till tränare för barn och ungdomar på alla nivåer och ambitioner. Svenska Triathlonförbundets utbildningsstege bygger på ett samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

Vid frågor kontakta:

Åsa Annerstedt

Idrottskonsulent

e-post: asa.annerstedt@svensktriathlon.org
tel: 0702-31 61 48

Elittränare

För att bli elittränare måste du vara certifierad juniortränare och ha ett starkt intresse av att utveckla svensk triathlon.

ETU (elittränarutbildning) anordnas av SISU idrottsutbildarna och sträcker sig över två år. Under dessa två år arbetar du tillsammans med förbundskaptener och sportchef, i syfte att genomföra din praktik och din triathlonutbildning i tätt samarbete med dem som arbetar med eliten. När du efter dessa två år fullgjort din praktik blir du certifierad elittränare i triathlon.

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2024-03-05

Författare: Ida Karlsson