Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Internationella mästerskap för age group

I samband med ett antal mästerskap tävlas det samtidigt i åldersklasser / age group (AG). Varje nation har 20* platser per ålderskategori.

Anmälan

För att tävla för Sverige ska du vara svensk medborgare, ansluten till en förening samt inneha tävlingslicens. Anmälan och betalning görs via STF. Se info och anmälningsblankett. Pdf, 233.2 kB.

Som deltagare står du själv för alla kostnader i samband med ditt tävlande. Boende och resa till mästerskapet bokar du på egen hand. En kostnad på max 1000 kronor per person kan tillkomma för medföljande age group-ledare.

Alla som vill får åka utomlands på mästerskap. Om kvoten på 20 platser per åldersklass mot förmodan skulle bli full, och det är fler som vill delta, görs en uttagning baserad på tidigare resultat. *När mästerskapet går i Sverige har vi som värdnation 25 platser i varje åldersklass.

Om du har frågor, kontakta STF:s kansli

Mästerskap 2024

 

  • 5 maj - Alsdorf, Tyskland: Europe Triathlon Middle Distance Duathlon Championships
  • 14 september - Almere, Nederländerna: Europe Triathlon Long Distance Championships
  • 17 - 20 oktober - Malaga, Spanien: World Triathlon Championship finals

 

Övriga internationella Age-Group tävlingar hittar du på World Triathlon hemsida Länk till annan webbplats.

Riktlinjer

När du representerar Sverige ska du i alla sammanhang uppträda som en värdig representant för landet och för sporten. Du ska följa gällande tävlingsgregler och givetvis ta fullständigt avstånd från doping i alla former. Alla representanter ska underteckna överenskommelsen nedan och skicka in den till kansliet senast 1 månad innan första internationella tävlingen för året. Avtal mellan undertecknad representant och STF >>> Pdf, 81.5 kB.

Tävlingsdräkt

På internationella mästerskap där du representerar Sverige ska du tävla i den blågula landslagsdräkten. För mer information och beställning, klicka här.

Vid frågor kontakta:

STF Kansli

e-post: info@svensktriathlon.org
tel: 031-726 61 86

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2024-02-28

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i