Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Arrangörsinformation

Svenska Triathlonförbundet verkar för att det ska finnas tävlingar i triathlon (inklusive duathlon, aquathlon, terrängtriathlon och vintertriathlon) som driver sporten framåt. Detta görs genom att skapa förutsättningar så att alla tävlingsarrangörer välkomnas och bereds möjlighet att nå framgång med sitt arrangemang.

Arrangörer av Svenska Mästerskap och Svenska Triathloncupen, samt andra stora tävlingar är viktiga för utvecklingen av triathlonsporten i Sverige. Att utveckla och behålla kvaliteten på arrangemang inom såväl bredd som elit är viktigt för en fortsatt positiv utveckling av triathlon i Sverige.

För att locka fler arrangörer att arrangera mindre (tränings)tävlingar och samtidigt locka fler deltagare, inte minst ungdomar och nybörjare, till dessa tävlingar har vi fr.o.m. 2011 infört en distriktssanktion.

Utöver STF:s tävlingsreglemente uppmanar STF alla arrangörer att ta del av information på denna sidan och dess undersidor och lokalt inarbeta dem i sitt eget arrangemang. Allt textmaterial på denna sidan och dess undersidor är avsett som stöd och vägledning till tävlingsarrangörer.

Att arrangera en triathlontävling innebär att gå igenom följande fem faser.

1. Idé
2. Förberedelse (Sanktion, Tillstånd m m)
3. Planering
4. Genomförande
5. Utvärdering

För at söka sanktion finner du informationen under söka sanktion>>>

Vid frågor kontakta:

Üve Hillep

Arrangemangsansvarig

e-post: uve.hillep@svensktriathlon.org
tel: 0768-67 50 78

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i