Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

LOK-stöd

Lokalt aktivitets stöd = LOK-stöd

LOK-stöd står för lokalt aktivitetsstöd och är ett bidrag som kan sökas av alla idrottsföreningar som bedriver verksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år. LOK-stödet öppnar också upp dörren för fler bidragsmöjligheter, det är bland annat ett av grundkriterierna för att beviljas Idrottslyftsmedel.

LOK -stödet förändras 1 januari 2022

Förändringarna i LOK-stödet berör endast beräkningsmodellen, när registrerade aktiviteter ska förvandlas till kronor och ören. Det påverkar inte föreningarnas rapportering.

För barn 7–9 år kommer taket för bidragsberättigat deltagande vara tre aktiviteter per vecka. För åldersgruppen 10–25 år är taket fem aktiviteter. Ersättningsnivån är högst för de första två aktiviteterna per individ och vecka, efter det blir nivån lägre.

Alla LOK-stödsaktiviteter måste sedan den 1 juli 2020 registreras digitalt Länk till annan webbplats.. Det betyder att systemet kommer att hantera ovanstående förändringar automatiskt och att du som ledare inte påverkas i dina rutiner kring närvaroregistreringen. När du registrerar en aktivitet kommer systemet automatiskt kontrollera antal aktiviteter för respektive deltagare och utifrån det beräkna de belopp som gäller.

Hur mycket får man i LOK-stöd?

 

Ledarstöd

Varje ledarledd gruppaktivitet ges ett ledarstöd på 21 kronor. Kravet är att aktiviteten har minst tre deltagare i åldern 7–25 år och minst en ledare närvarande. Aktiviteten måste också ha en gemensam samling och avslutning.

För aktiviteter som har två eller flera ledare närvarande ges ett extra ledarstöd på ytterligare 5 kronor per aktivitet.

Deltagarstöd

För deltagare i åldern 7–25 år ges ett deltagarstöd på som mest 7,86 kronor kronor. För deltagare med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns. Deltagare får endast ingå i en gruppaktivitet per SF-idrott och veckodag. Beloppet är högre vid deltagarens två första aktiviteter under en vecka för att därefter trappas ned.

  • För deltagare i åldern 7–9 år ges stöd för max tre aktiviteter per idrott och kalendervecka.
  • För deltagare 10–25 år ges stöd för upp till fem aktiviteter per idrott och kalendervecka.
  • För deltagare med funktionsnedsättning 26 år och äldre gäller samma som för deltagare 10–25 år.
  • Deltagarstöd ges även för ledare 13–25 år och för dessa gäller samma villkor som för deltagare 10–25 år.

Deltagarstödet varierar därmed enligt följande trappa:

En bild

De flesta kommuner har motsvarande kommunalt LOK-stöd. Man kan alltså söka från både RF och kommunen. Kolla med din kommun!

Här finner du all information om hur LOK-stödet fungerar och om hur ansökan går till. Där finns också manualer och filmklipp på hur man gör. Länk till annan webbplats.

​Sista datum att ansöka för vårterminen är 25 augusti

Publicerad: 2024-05-20

Senast uppdaterad: 2024-05-20

Författare: Ida Karlsson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i