Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Generalsekreterare till Svenska Triathlonförbundet

Är du en motiverande och målinriktad ledare med erfarenhet av idrottsrörelsen? Lockas du av att utveckla, driva och representera ett av Sveriges snabbast växande förbund? Då kan du vara den vi söker i rollen som Generalsekreterare till Svenska Triathlonförbundet.

Tjänstebeskrivning & erbjudande
Triathlonförbundet erbjuder en spännande och utmanande roll där du kommer att arbeta tillsammans med ett engagerat och dedikerat team. Du kommer att ha möjlighet att göra en verklig skillnad för triathlonsporten i Sverige och bidra till att skapa en stark framtid för förbundet.

Rollen handlar om att strategiskt prioritera och driva arbetet mot målområden och säkerställa daglig drift, på uppdrag av och i nära samarbete med förbundsstyrelsen. Vidare handlar rollen om att se och utveckla helheten, allt från föreningsliv, barn- och ungdomsverksamhet, till elit. Du ansvarar även för vidareutveckling, implementering och uppföljning av förbundets långsiktiga dokument Strategi 2028.

Du arbetar med ett stort spektrum av frågor, såväl idé- och värderingsmässigt som marknads- och affärsmässigt.

Du har utvecklings-, personal-, budget- och resultatansvar, samt leder en organisation med hög grad av komplexitet. Som ansvarig operativ ledare för förbundets organisation är en av dina främsta uppgifter att skapa en attraktiv arbetsplats och en arbetsmiljö i världsklass där delaktighet och samarbete är centrala och viktiga delar.

I rollen representerar du Svenska Triathlonförbundet i både nationella och internationella sammanhang, t ex i kontakter med Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), Europe Triathlon och World Triathlon. Du är en person som är van att hantera media och trivs med att prata inför publik.

Personprofil
För att lyckas i denna roll ser vi att du har meriterande bakgrund i liknande position (VD, Generalsekreterare, verksamhetsansvarig etc.) Du har en kommunikativ, positiv och entusiasmerande ledarstil med stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt vis både internt och externt.

Du besitter en helhetssyn och arbetar strategiskt och resultatorienterat. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både på kort- och lång sikt, för att förbundet skall nå mål, strategi- och visionsarbete.

För att lyckas i rollen som Generalsekreterare krävs vidare:

• Chefserfarenhet med god förmåga att motivera, leda och utveckla personal.
• Erfarenhet från organisations- och verksamhetsutveckling samt förändringsarbete
• Erfarenhet från strategiskt och analytiskt arbete
• Goda ekonomikunskaper och erfarenhet av budgetansvar.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• Akademisk utbildningsbakgrund eller motsvarande är meriterande men inget krav

Vi söker först och främst dig med erfarenhet av att leda idrottsförbund eller ideell organisation. Det är en stor fördel om du har ett brett kontaktnät med god insikt i och kunskap om idrottsrörelsen och dess struktur, likaså om du har erfarenhet från ideella organisationer och ideellt engagemang. Det är meriterande om du besitter erfarenhet av att skapa finansiella förutsättningar för en idrottsorganisation. Erfarenhet inom triathlon/duathlon/aquathlon är meriterande men inget krav.

Ärlighet är viktigt för dig och du är en lagspelare som sätter laget före jaget.

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Arbetstid: Oreglerad arbetstid
Plats: Placeringsort Göteborg med möjlighet till distansarbete

Du kommer att verka i hela Sverige, resor och övernattningar ingår i tjänsten.

Svenska Triathlonförbundet tillämpar och arbetar utifrån kollektivavtalet Unionens idrottsavtal.
PerformIQ Länk till annan webbplats. – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10, jannica.skarvinge@performiq.se.
Sista ansökningsdag 2023-04-30. Skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Sök jobbet här >>> ANSÖKAN STÄNGD

Välkommen med din ansökan!

Branschkategori

Intresseorganisationer

Bransch

Ideell organisationPublicerad: 2023-03-06

Senast uppdaterad: 2023-05-03

Författare: STF Kansli

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i