Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Generalsekreterare till Svenska Triathlonförbundet

Vi söker en Generalsekreterare med erfarenhet och goda ledaregenskaper som kan vara en god företrädare för Svensk Triathlon och som kan vara med och leda och fortsätta vår framgångsrika utvecklingsresa.

Arbetsgivare: Svenska Triathlonförbundet
Var: placeringsort Göteborg, med möjlighet till distansarbete
Tjänst: Generalsekreterare
Yrkeskategori: Chef
Publicerad: 2023-03-06
Sista ansökningsdag: 2023-04-10
Skicka din ansökan till: rekrytering@svensktriathlon.org
Anställningstyp: Heltid
Anställningslängd: 6 månader eller längre

Svenska Triathlonförbundet arbetar för att bredda och popularisera triathlon samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt barn- och ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete, en inkluderande idrott för alla oavsett förutsättningar samt information och marknadsföring av svensk triathlon. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, hänsyn och engagemang. Svensk Triathlon är inne i en expansiv omstartsfas med positiv utveckling inom många områden, ambitionen är att Svensk triathlon ska vara världens bästa!

Vi söker en Generalsekreterare med erfarenhet och goda ledaregenskaper som kan vara en god företrädare för Svensk Triathlon och som kan vara med och leda och fortsätta vår framgångsrika utvecklingsresa.

BESKRIVNING:
Som Generalsekreterare arbetar du på uppdrag av förbundsstyrelsen och har det övergripande ansvaret för att leda Svenska Triathlonförbundets verksamhet. Du arbetar med ett stort spektrum av frågor, såväl idé- och värderingsmässigt som marknads- och affärsmässigt. Det är mycket viktigt att du är transparent i ditt arbetssätt gentemot anställda, styrelse, alla våra föreningar och andra intressenter.

Du har utvecklings-, personal-, budget- och resultatansvar, samt leder en organisation med hög grad av komplexitet. Som ansvarig operativ ledare för förbundets organisation är en av dina främsta uppgifter att skapa en attraktiv arbetsplats och en arbetsmiljö i världsklass där delaktighet och samarbete är centrala och viktiga delar. Du leder, samordnar och följer upp det dagliga arbetet i samtliga verksamhetsområden mot övergripande mål. Du ansvarar även för vidareutveckling, implementering och uppföljning av förbundets långsiktiga dokument Strategi 2028.

I rollen representerar du Svenska Triathlonförbundet i både nationella och internationella sammanhang, t ex i kontakter med Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), Europe Triathlon och World Triathlon. Du förstår och utvecklar helheten, allt från föreningsliv, barn- och ungdomsverksamhet, till elit. Du är en person som är van att hantera media och trivs med att prata inför publik. Tjänsten innebär resor, kvälls- och helgarbete. placeringsort Göteborg, med möjlighet till distansarbete.

KVALIFIKATIONER/PERSONLIGA EGENSKAPER:
Vi söker först och främst dig med erfarenhet av att leda idrottsförbund eller ideell organisation. Det är viktigt att du besitter goda ledaregenskaper.Det är en stor fördel om du har ett brett kontaktnät med god insikt i och kunskap om idrottsrörelsen och dess struktur, likaså om du har erfarenhet från ideella organisationer och ideellt engagemang. Finansiell erfarenhet i form av budget- och resultatansvar är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av att skapa finansiella förutsättningar för en idrottsorganisation. Erfarenhet inom triathlon/duathlon/aquathlon är meriterande men inget krav.

Du är en strukturerad och strategisk ledare som har förmågan att övergripande se helheten, se möjligheter, är utvecklingsorienterad och samarbetsinriktad samt bra på att delegera ansvar och befogenheter.

I din ledarroll är du lyhörd, flexibel, förtroendeingivande och lugn. Du är komfortabel i såväl kommersiella som ideella sammanhang. För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera,inspirera och skapa delaktighet hos dina medarbetare mot gemensamma mål och resultat.

Du har dessutom en stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt sätt, både internt och externt. Du är bra på att formulera dig både i tal och skrift – både på svenska och engelska. Ärlighet är viktigt för dig och du är en lagspelare som sätter laget före jaget.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR:
Du har förtroendearbetstid och individuella förutsättningar vad gäller lön och förmåner.
Tillträde efter överenskommelse.

ÖVRIG INFORMATION:
Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan snarast möjligt.
Sista ansökningsdag 2023-04-10
Skicka din ansökan till: rekrytering@svensktriathlon.org

Har du frågor om tjänsten kontakta ordförande Henrik Nöbbelin på telefon: 076-1207104 eller epost: henrik.nobbelin@svensktriathlon.org

Branschkategori

Intresseorganisationer

Bransch

Ideell organisationPublicerad: 2023-03-06

Senast uppdaterad: 2023-03-06

Författare: STF Kansli

Sponsorer

Medlem i