Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Nyheter

 • Direktrapport från Hallsta triathlon

  Sweden Triathlon är på plats i Hallstahammar och direktrapporterar från helgens tävlingar. På lördagen avgörs RM på sprintdistans för våra Age groupers och i Svenska Triathloncupen är full fart i 2 x supersprint som gäller. På söndagen ser vi sedan fram emot en intensiv SM-stafett där lag från ett flertal föreningar gör upp om att kalla sig landets snabbaste. Utöver tävlingsklasserna så bjuds det under lördagen på ett motionslopp på sprintdistans och under söndagen på lopp för barn upp till 13 år. Vi har alltså alla ingredienser för en härlig tävlingshelg.
 • Anmäl dig till SM på sprintdistans - innan prishöjningen 1 juni

  Ta chansen att tävla på actionfyllda och roliga banor mitt i centrala Umeå. Årets SM/JSM/USM på sprintdistans är en del av SM-veckan, där 25 olika sporter har SM-tävlingar som avgörs inför storpublik under en och samma vecka. Tävlingen är dessutom historisk i och med att vi för första gången kommer att arrangera en SM-klass i paratriathlon.
 • Save the date 19 - 22 oktober 2023

  Gör som Lisa Nordén, Patrik Nilsson och Gabriel Sandör och boka redan nu in 19 – 22 oktober för en oförglömlig triathlonhelg.
 • Svensk succé vid VM på Ibiza

  Sara Svensk tog under söndagen VM-silver i långdistans på Ibiza efter ett starkt lopp i den tuffa konkurrensen. Även utanför elitklassen skördades en stor framgång för Team Sweden Triathlon i form av ett guld för Kerstin Mogull i Age Group 60-64 år.
 • Ytterligare ett JVM-guld

  Oscar Lilja följde upp onsdagens vinst i terrängduathlon med ännu en fantastisk prestation och tog JVM-guld i terrängtriathlon vid World Triathlon Multisport Championships på Ibiza.
 • JVM-guld och brons i terrängduathlon

  Det blev dubbelt svenskt på prispallen när JVM i terrängduathlon avgjordes vid World Triathlon Multisport Championships på Ibiza. Oscar Lilja tog hem guldet och Noah Petersson tog brons.
 • Team Sweden shopen - beställ senast 14 maj

  Passa på att klä upp dig till sommarens träningar och tävlingar. För nu är Team Sweden shopen öppen hos vår klädpartner Trimtex. Tillsammans med Trimtex har vi tagit fram kläder som passar både för träning och tävling. Alla som är en del av Svensk Triathlon är en del av vårt ”Team Sweden Triathlon”.
 • Senaste nytt om Svenska Triathloncupen

  Vi har jobbat hårt för att få med flera deltävlingar i STC och nu kan vi presentera samtliga deltävlingar som ingår i Svenska Triathloncupen 2023. Det är totalt 12 deltävlingar på olika distanser och klasser. Vilka deltävlingar har vilka distanser/klasser finner ni information om på STC hemsidan.
 • Anpassade cyklar - för fler i rörelse

  Våren sprider sig i Sverige och vad är då skönare än att ta en cykeltur? Fritidsbanken, Svenska Cykelförbundet och Svenska Triathlonförbundet vill främja och göra det möjligt för fler att prova på att cykla.
 • Alla Svenska Mästerskap 2023

  Sista mästerskapstävlingen 2023 är nu på plats och vi kan presentera datum och ort för SM/RM 2023 på Olympisk distans. Svenska mästare och Riksmästare på denna distans kommer koras vid Vadstena Triathlon den 26:e augusti.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2022-12-01

Författare: Simon Tollstern

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

Sponsorer

Medlem i