Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Nyheter

 • Svenska Triathloncupen 2024 samt SM/RM på Olympisk distans

  2023 års succéformat för Svenska Triathloncupen fortsätter under 2024, och redan nu kan vi presentera samtliga deltävlingar som kommer att ingå. Formatet ger dig som deltagare större flexibilitet och fler chanser att tjäna poäng i STC, där det finns totalt 12 deltävlingar.
 • Dags att nominera kandidater till STF:s styrelse

  Hej alla triathlonvänner,
  Här kommer information från valberedningen och en uppmaning till er medlemsföreningar inom svensk triathlon.
 • Projekt närmar sig avslut

  Svenska Triathlonförbundet har de senaste åren drivit två framgångsrika projekt som nu närmar sig avslut. Dessa har drivits med medel från Allmänna Arvsfonden och Riksidrottsförbundet. Gemensamt för projekten är att de stärkt upp förbundets förmåga på ett sätt som kommer påverka svensk triathlon positivt även framöver. I och med att projektmedlen varit öronmärkta fram till i år kommer det att ske förändringar i kansliets bemanning.
 • Svenska Triathlonförbundet ingår samarbete för jämlik hälsa

  Alla ska ha möjlighet att ha en rolig och meningsfull fritid, oavsett förutsättningar. Därför arbetar Vätternrundan, Svenska Cykelförbundet, Svenska Triathlonförbundet och Fritidsbanken Sverige tillsammans för att barn/unga och personer med funktionsnedsättning ska få möjlighet till en social och aktiv gemenskap, på lika villkor.
 • De första SM-tävlingarna för 2024 presenteras

  Idag presenterar Svenska Triathlonförbundet de första SM-tävlingarna för 2024. Två av svensk triathlons mest klassiska lopp kommer under året stå för värdskapet på sprint- respektive medeldistans. Säsongen kommer att inledas med en tävling som inte har samma långa traditioner, men som istället på relativt kort tid har slagit sig in som en riktig deltagarfavorit. Vi ser redan nu att 2024 har alla förutsättningar för att bli en riktigt rolig och utmanande säsong.
 • Fokushelgen i Göteborg

  Den gångna helgen samlades representanter för alla delar av Triathlonsverige i Göteborg för att tillsammans tanka inspiration, glädje och gemenskap. Totalt samlades strax över 150 personer; elit- och paraaktiva, Age Groupers, motionärer, tränare, ledare, arrangörer, föreningsrepresentanter, domare, förbundsstyrelse och -medarbetare. Oberoende av vilka roller eller positioner deltagarna hade förenades vi av vår kärlek till sporten triathlon och den community vi alla tillhör.
 • Svensk triathlon tilldelas guldmedalj för jämställdhet

  Triathlon anses traditionellt vara en jämställd idrott, där exempelvis prispengarna vid internationella tävlingar alltid har varit desamma oavsett om det är kvinnor eller män som tävlar. Det har också funnits en uttalad tanke om att både kvinnor och män ska få samma uppmärksamhet och likvärdiga möjligheter i sitt tävlande. Men är triathlon trots detta jämställt, och hur står sig svensk triathlon i jämförelse med andra länder och andra sporter? Det finns många studier som visar på att organisationer som är bra på jämställdhet presterar bättre än jämförbara organisationer som inte är jämställda. Heterogenitet är alltså en framgångsfaktor!
 • Team Sweden shopen - beställ senast 12:e november

  Passa på att klä upp dig till vinterträningen! För nu är Team Sweden shopen öppen hos vår klädpartner Trimtex. Tillsammans med Trimtex har vi tagit fram kläder som passar både för träning och tävling. Alla som är en del av Svensk Triathlon är en del av vårt ”Team Sweden Triathlon”.
 • Sweden Triathlon Tri Camp Halmstad 10 – 12 november 2023

  Välkommen att den 10 – 12 november hänga med på träningsläger tillsammans med Svenska Triathlonförbundet och Halmstad Triathlon & Multisport. Upplägget denna helg är cross-triathlon (ibland X-tri). Vi börjar vid 16-tiden på fredagen och avslutar på söndagen efter lunch. Lägret vänder sig till alla som vill prova på denna form av triathlon.
 • Fokushelg Triathlon 2023

  En mötesplats för utbildning, inspiration och samkväm för hela Triathlonsverige är visionen för vår fokushelg den 19 – 22 oktober på Scandic Opalen i Göteborg.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2022-12-01

Författare: Simon Tollstern

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

Sponsorer

Medlem i