Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Nyheter

 • Fartfyllt triathlonläger för ungdom/junior/U23 i Skåne

  Under helgen 5-7 april arrangerades triathlonläger med fokus på cykel och löpning på motorbanan Ring Knutstorp i ett Skåne som stundtals bjöd på riktigt fint vårväder mellan regnskurarna.
 • Viktigt beslut för framtiden av arrangemang på statliga vägar

  Regeringen har beslutat att underlätta för ideella föreningar att arrangera motions- och tävlingslopp på statliga vägar. Beslutet innebär att Trafikverket får möjlighet att avstå från att ta ut ersättning från ideella föreningar upp till 150 000 kr per arrangemang. Detta steg, som är en del av vårändringsbudgeten, kommer dock att vara en tillfällig åtgärd som endast gäller under 2024.
 • Träningsresa för tjejer på Rhodos 11-18 september

  Följ med Svenska Triathlonförbundet och Apollo till Levante powered by Playitas på Rhodos. Den 11 - 18 september sticker vi till den fantastiska ön. Du bestämmer själv om det är ett rent träningsläger eller om det finns utrymme för semester.
 • Ansök om Elitidrottsstipendium

  Kombinerar du elitidrott och studier på eftergymnasial nivå? Då kan du ansöka om Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium.
 • 4:18:4 Minitriathlon i Kalmar & Jönköping

  Ett minitriathlon för alla, både erfarna triatleter och nybörjare som vill prova på de tre disciplinerna; simning, cykling och löpning - allt med samma upplägg som IRONMAN är välkomna. 4:18:4 är en serie triathlonevenemang i Sverige med ett lopp både i Kalmar och Jönköping.
 • Svenska Triathlonförbundet inleder samarbete med THEMAGIC5

  Vi är mycket glada över att kunna presentera vårt senaste samarbete med THEMAGIC5 och de exklusiva rabatter vi nu kan erbjuda svenska triathleter. THEMAGIC5 är ett företag från USA startat av tre danska killar som erbjuder specialanpassade simglasögon gjorda för att passa varje persons unika ansiktskontur.
 • Master Total - Hur fungerar det?

  Master Total är en egen cup inom Svenska Triathloncupen. En cup specifikt för alla som deltar i Age Group klasser. Här tävlar alla deltagare mot varandra. Genom att använda en åldersfaktor kan yngre tävla mot äldre och tvärtom. Detta sker genom en anpassning av sluttiden i mål. Poängräkningen är förenklad gentemot föregående år och liknar den ordinarie poängtabellen för individuella cuper.
 • Team Sweden shopen - beställ senast 14:e april

  Passa på att klä upp dig till sommaren! För nu är Team Sweden shopen öppen hos vår klädpartner Trimtex. Tillsammans med Trimtex har vi tagit fram kläder som passar både för träning och tävling. Alla som är en del av Svensk Triathlon är en del av vårt ”Team Sweden Triathlon”.
 • Årsmöteshelgen 2024

  Söndagen den 24 mars genomfördes Svenska Triathlonförbundets årsmöte på Scandic Crown i Göteborg. Antalet röstberättigade föreningar som deltog på mötet var 14 av totalt 197 st. Mötet genomfördes effektivt med förankring i de mål vi tillsammans arbetar för enligt Svensk Triathlon 2028, vårt strategidokument.
 • VIGGO AQUATHLON; Ett samarbete mellan Stockholm Triathlon och Viggo Foundation

  Viggo Foundation har nu inlett ett samarbete med Stockholm Triathlon genom det spännande loppet Viggo Aquathlon. Denna unika tävling omfattar, precis som traditionell triathlon, tre olika moment med löpning, simning och slutligen löpning igen - men helt anpassat för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Loppet kommer att äga rum den 3 augusti 2024 på Djurgården i Stockholm. ​
 • Tävla individuellt i STC - hur fungerar det?

  Du har väl inte missat att man kan delta i Svenska Triathloncupen (STC) individuellt? STC har funnits sedan 2003 och genom åren har många vinnare korats och många arrangörer har varit med.
 • Äntligen dags för Age-Groupläger med siktet inställt på VM i Torremolinos-Andalucia (Malaga)

  Age-Grouplägret är ett samarbete mellan Svenska Triathlonförbundet och Väsby SS Triathlon. Vi samlas den 19-21 april vid Scandic, Hotellvägen 1, Upplands Väsby Länk till annan webbplats. och ägnar helgen åt träning, föreläsning, diskussion, inspiration och god mat.
 • Klassificering i Stockholm 30 april

  I samband med tävlingen Arlandastad Duathlon Länk till annan webbplats. 1 maj erbjuds tillfälle för klassificering av rörelsenedsättningar. Svenska Triathlonförbundet har två utbildade klassificerare Rebecka Forsström och Kajsa Hasselström Schmidt. Rebecka och Kajsa kommer att kunna klassificera max 4 personer den 30/4, så först till kvarn.
 • Kom ihåg anmälan senast 10 mars till årsmöteshelgen 23-24 mars

  Lördagen den 23 mars bjuder vi in alla medlemmar till en inspirerande eftermiddag i Göteborg, dvs dagen innan årsmötet. Vi vill samla svensk triathlon till en inspirerande och kul eftermiddag och kväll. Tillsammans deltar vi sedan på förbundets årsmöte söndagen den 24 mars. Hoppas att vi ses!
 • Nordic Triathlon Cup 2024

  Triathleter från de nordiska länderna kan se fram emot ännu fler möjligheter att utmana sig själva och stärka sina färdigheter 2024. De nordiska förbunden har gått samman för att introducera Nordic Triathlon Cup med start 2024.
 • Arlandastad Duathlon - första deltävlingen i Svenska Triathloncupen 2024

  Den 1 maj arrangerar Väsby SS Triathlon tävlingen Arlandastad Duathlon på Arlanda Testtrack 2. SM/RM i tävlingsklasser för Elit och AG (masters), sprintdistans. Drafting tillåtet i alla klasser. Motion- och paraklass. Barntävling, Tri4fun för alla yngre som vill prova på.
 • Tri4Fun utbildning steg 2

  Välkommen att den 26 – 28 april medverka vid Tri4Fun utbildning steg 2 i Motala. Det är dags att jobba aktivt och praktiskt som ledare på plats och vi gör det i samarbete med klubben Team LeWaSport och deras barn- och ungdomsverksamhet.
 • Ny medarbetare på Svenska Triathlonförbundet

  Vi har glädjen att meddela att Lena Larje kommer att ansluta till teamet som ny kommunikatör och föreningsutvecklare. Med över tjugofem års erfarenhet av marknadskommunikation i sin yrkeskarriär och en bred erfarenhet från föreningsliv och förbund som arbetsgivare, förväntas Lena Larje bidra avsevärt till förbundets växande verksamhet.
 • Svenska Triathlonförbundet inleder samarbete med Pain Free Power

  Vi har inlett ett spännande partnerskap med Pain Free Power, landets ledande bikefitstudio. Detta samarbete öppnar dörrar för svenska triathleter och cyklister på alla nivåer runt om i landet att uppnå nya framgångar. Pain Free Power är dedikerade till att göra cyklister av alla nivåer mer bekväma, effektiva och aerodynamiska, oavsett om det gäller landsvägscykling, terrängcykling eller triathlontävlingar.
 • OMIUS blir ny partner till Svenska Triathlonförbundet

  Du kanske har sett OMIUS-kylband på många av de bästa proffsen och AG-utövarna under tävlingar, inklusive Ironman World Championships i Nice och Kona, samt World Triathlon Grand Final-events. Vi är glada att vara en av deras utvalda partners för 2024.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2024-03-05

Författare: Simon Tollstern

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration