Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Dags att söka RIG och NIU inför hösten 2020

För dig som vill kombinera en satsning på triathlon med studier finns flera alternativ.

I Motala finns sedan flera år ett Riksidrottsgymnasium (RIG) och från och med hösten 2020 finns även Nationell Idrottsutbildning i triathlon (NIU) på fyra orter: i Falun, Umeå, Malmö och Upplands Väsby. Välkommen med din ansökan!

Gemensamt för RIG i Motala och NIU i Falun, Umeå, Malmö och Väsby är ämnet specialidrott, som kan läsas upp till 700p. Vanligtvis läser dock eleven 400p specialidrott (200p individuellt val + 200p programfördjupning). Ämnet specialidrott består av tränings- och tävlingslära samt idrottsspecialisering. Vilka program som kan kombineras med ämnet specialidrott varierar beroende på skola. Ämnet specialidrott innehåller både teoretiska och praktiska moment, vilket möjliggör att en del av träningen kan förläggas under schemalagd skoltid.

RIG:s organisation, verksamhet samt träning är inriktad mot att utveckla eleven mot internationell elit. NIU har en bredare rekryteringsbas och vänder sig både till dig som har ambition att bli elitidrottare och till dig som gillar triathlon och vill utvecklas inom sporten. 

NIU-verksamheten bygger på ett samarbete med en lokal förening. Tränarna till NIU har rekryterats av Svenska Triathlonförbundet och är även kopplade till landslagsverksamheten. 

Ansökan ska göras senast den 15 oktober för Riksidrottsgymnasiet (RIG) och senast 1 december för Nationell Idrottsutbildning (NIU).

Ansök här! Länk till annan webbplats.

Läs mer om RIG och NIU här! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2019-09-12

Senast uppdaterad: 2019-09-12

Författare: Tom Mårtensson