Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Fantastiska triathlonframgångar i helgen!

Tilda Kina

Fantastisk prestation av Tilda Månsson, Väsby SS Triathlon, på World triathlon cup i Chengdu, Kina som avgjordes nu tidigt på måndagsmorgonen! I lördags knep Robert Kallin en femteplats i Ironman, Texas.

Tilda Månsson!

Tildas distans i Chengdu var olympisk med 1500 m simning, 40 km cykling,10 km löpning. Olympisk distans innebär fler rankingpoäng, och det var viktigt för Tilda att få till ett bra lopp om drömmen om OS i Paris skall fortsätta! Och som Tilda gjorde det!!

Trea upp ur vattnet och med en bra växling till cykel gick hon ut som två efter den helt överlägsna österrikiskan. Ganska snabbt blev det en klunga på sex tjejer som jagade österrikiskan och efter drygt ett varv var de ikapp. Sedan samarbetade de sju tjejerna bra i förstaklungan, där bland annat även Anne Holm, Danmark, fanns med, och drog ifrån andraklungan där Lotte Miller, Norge, gjorde ett stort dragjobb. Efter en lite långsammare andra växling till löpning gick Tilda ut som sjua och fick jaga ikapp tjejerna framför, vilket hon gjorde- alla utom en! Julie Derron, Schweiz, rankad etta i dagens lopp höll för favorittrycket och vann komfortabelt före Tilda som satte in en liten spurt mot Roksana Slupek, Polen, strax innan upploppet!

Tildas egna ord: ”Väldigt nöjd med simningen! Blev väldigt förvånad när jag kom upp som nr 3. Cyklingen var tuff men vi var en bra grupp som jobbade tillsammans och lyckades skapa lucka bakåt. Löpningen var jobbig men jag tog en kilometer i taget och är så glad att bli tvåa till slut!” Så spännande och roligt att få börja veckan med denna fina svenska framgång från Tilda. Tildas nästa stopp blir Yokohama, Japan som är en World Triathlon championship serie-deltävling, alltså en deltävling i VM-serien. Även den på olympisk distans. Stort Grattis Tilda!

Robert Kallin

I Nordamerika och Texas genomfördes i lördags amerikanska mästerskapen i Ironman där Robert Kallin stod för en fantastisk insats.

I ett stjärnspäckat startfält var Robert 12:a efter simningen och hade redan efter 46 km på cykeln avancerat till en andraplats. När halva cyklingen var avklarad låg Robert i ledning tillsammans med amerikanen Matthew Marquardt.

Efter att Robert råkat ut för en mindre incident på slutet fick amerikanen ett försprång ut på löpningen. Robert höll en stabil fart men bakom jagade flera snabba löpare, bland annat mexikanen Tomas Rodriguez Hermandez som efter en enastående löpning till slut stod som segrare. Robert slutade 5.a i loppet på tiden 7:51:16 och är därmed tillsammans med Rasmus Svenningsson kvalificerad till Ironman World Championship på Hawaii i oktober! Grattis Robert.

Robert Kallin

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2024-04-29

Senast uppdaterad: 2024-04-29

Författare: Lena Larje