Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Nominera kandidat till Internationella Olympiska Akademins session

Kandidat SOK

Internationella Olympiska Akademin arrangerar sin 64:e session för unga aktiva och ledare i Olympia, Grekland, den 8 juni – 21 juni 2024. Du kan nu nominera en kandidat som på SOK:s bekostnad får delta i sessionen.

Sveriges Olympiska Kommitté bjuder in till att lämna förslag på en lämplig kandidat inom förbundet som på SOK:s bekostnad får delta i sessionen.

Huvudämnet som kommer att diskuteras denna gång är: "The Athlete in society" och utöver det kommer man att diskutera ämnet "The athlete in modern society: inspiring and fostering unity."

Sessionens arbete utgörs av föreläsningar och grupparbeten på engelska resp. franska (tolkar). Det är viktigt att kandidaten är duktig både muntligt och skriftligt i ett av dessa språk. Dessutom arrangeras ett socialt program med bl.a. besök på de antika idrottsarenorna.

Deltagarna i sessionen skall vara aktiva eller ledare i åldern 20-30 år och ha bra kunskap om den olympiska rörelsen och svensk idrottsrörelse.

Innan avresa kommer SOK att förse deltagarna med all information de behöver. När deltagarna kommer hem ska de vara beredda att på olika sätt dela sina erfarenheter och tankar från sessionen med SOK .

Missa inte chansen att låta en aktiv/ledare från vår idrott få tillfälle att uppleva den olympiska stämningen tillsammans med deltagare från ca 75 länder. Totalt sänder SOK max 3 deltagare.

Tidigare deltagare har kommit hem med många positiva erfarenheter och lärdomar så vi kan verkligen rekommendera de som är intresserade av den olympiska rörelsen att delta på detta.

Vi på triathlonförbundet vill få in förslag på lämplig kandidat.

OBS! Viktigt att kandidaten i förväg är tillfrågad och har möjlighet att åka om han/hon blir utsedd.

Vi ser fram emot era förslag på kandidater! Den info vi behöver få in är:

  • Namn och kontaktuppgifter.
  • Funktion inom förbundet.
  • Idrottsliga meriter.
  • Ledarmeriter
  • Vad jobbar personen med idag.

Förslagen skickas till oss via mail på: info@svensktriathlon.org senast den 28 april.

Senast den 8:e maj meddelar vi om kandidaten har blivit antagen.

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2024-04-17

Senast uppdaterad: 2024-04-17

Författare: Lena Larje