Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Motala Rikstriathlon­gymnasium firar 30 år

Elever Motala RIG

Kombinationen elitidrott och utbildning är en viktig grund i den svenska idrottsmodellen. Se jubileumsfilmen där några av skolans elever berättar vad utbildningen betytt för dem.

Motala Rikstriathlongymnasium (RIG) erbjuder en prestationsmiljö där gemenskap och triathlonträning kombineras med en kvalitativ gymnasieutbildning. Tillsammans strävar man mot utveckling och fantastiska prestationer.

Oavsett var i landet du bor är du välkommen att ansöka till RIG Motala. Här kan du läsa olika program samtidigt som du fokuserar på triathlon som specialidrott. Vi erbjuder dagliga gemensamma träningar anpassade efter individuella behov, med tillgång till simhall, löparbana, cykelvägar och gym. Hos RIG Motala får eleverna de bästa förutsättningarna att utvecklas både idrottsligt och akademiskt. Efter skoltid har du möjlighet att träna triathlon med en lokal förening. Läs mer om Rikstrithlongymnasiet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se jubileumsfilmen där några av skolans elever berättar vad utbildningen betytt för dem

 

Elitidrottare

Kombinationen elitidrott och utbildning är en viktig grund i den svenska idrottsmodellen. Varje elitidrottare ska ges möjligheter att satsa helhjärtat på sin idrott, men lika viktigt är att kunna kombinera satsningen med en gymnasieutbildning. Det ger elitidrottaren förstärkta möjligheter att vidareutbilda sig och att komma in på arbetsmarknaden under eller efter avslutad karriär.

Elever som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet kan välja mellan riksidrottsgymnasium (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).

Läs mer om elitidrott och studier här

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2024-04-16

Senast uppdaterad: 2024-04-17

Författare: Lena Larje