Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Viktigt beslut för framtiden av arrangemang på statliga vägar

Regeringen har beslutat att underlätta för ideella föreningar att arrangera motions- och tävlingslopp på statliga vägar. Beslutet innebär att Trafikverket får möjlighet att avstå från att ta ut ersättning från ideella föreningar upp till 150 000 kr per arrangemang. Detta steg, som är en del av vårändringsbudgeten, kommer dock att vara en tillfällig åtgärd som endast gäller under 2024.

Trafikverket

Fotograf: John Hansson

"Regeringens beslut att underlätta för ideella föreningar vid arrangemang på statliga vägar är positivt. Detta ger hopp om en framtida permanent lösning. Vi uppskattar regeringens ansträngningar och ser fram emot snabbare beslutsprocesser för framtida evenemangsplanering," säger Mikael Kjellander, generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet.

Under 2023 tillät Trafikverket en liknande men tidsbegränsad åtgärd, vilket satte ett tak på arrangörernas kostnader. Trots att den nuvarande åtgärden är temporär, ses den som en viktig utveckling i att stödja ideella föreningar och sportevenemang.

Trafikverkets regelverk, som tidigare inneburit avsevärda kostnader för idrottsföreningar, har lett till att många evenemang skjutits upp eller ställts in. Genom detta beslut har regeringen tagit ett steg mot att stödja de ideella organisationerna och sportevenemangen, men behovet av en långsiktig lösning kvarstår.

Svenska Triathlonförbundet kommer fortsätta att aktivt delta i diskussioner för att förespråka för triathlons bästa och ser fram emot att fortsätta utveckla sporten i Sverige.

Läs mer

Pressmeddelande från Regeringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:

Mikael Kjellander

Generalsekreterare

e-post: mikael.kjellander@svensktriathlon.org
tel: 0732-33 10 16

Publicerad: 2024-04-05

Senast uppdaterad: 2024-04-05

Författare: Lena Larje