Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

VIGGO AQUATHLON; Ett samarbete mellan Stockholm Triathlon och Viggo Foundation

www.stockholm-tri.se

Viggo Foundation har nu inlett ett samarbete med Stockholm Triathlon genom det spännande loppet Viggo Aquathlon. Denna unika tävling omfattar, precis som traditionell triathlon, tre olika moment med löpning, simning och slutligen löpning igen - men helt anpassat för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Loppet kommer att äga rum den 3 augusti 2024 på Djurgården i Stockholm. ​

Tävlingen arrangeras av Svenska Triathlonförbundet tillsammans med lokala föreningar vid Sjöhistoriska på Södra Djurgården. Det blir ett eget lopp för barn och unga med NPF som är helt anpassat efter deltagarnas behov, så att alla kan vara med.

Svenska Triathlonförbundet strävar aktivt efter att inkludera personer med funktionsvariationer i sin verksamhet. Samarbetet med Viggo Foundation blir ett ytterligare steg mot att skapa Triathlon för alla.

Viggo Foundation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.​ är en stiftelse som stöttar barn och unga med NPF (Neuropsykiatriska funktionsvariationer).
Tillsammans jobbar vi för att göra idrott tillgänglig för alla och se till att varje individ får möjlighet att delta och känna sig inkluderad.

De tre momenten görs helt efter deltagarnas förmåga och inkluderar löpning, simning och sedan löpning igen. Man får använda sig av hjälpmedel om man vill och deltagarna får själva välja om de under simningen vill plaska, doppa eller simma en bit. Självklart får även föräldrar, syskon eller ledsagare följa med om så önskas.

Du finner all information om Viggo Aquathlon här>>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utöver loppet med Viggo Aquathlon erbjuder Stockholm Triathlon även Tri4Fun Aquathlon för barn och unga, där alla intäkter går oavkortat till Viggo Foundation.

Är du nyfiken på att läsa om våra andra lopp och distanser som erbjuds? Klicka här>>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:

Üve Hillep

Arrangemangsansvarig

e-post: uve.hillep@svensktriathlon.org
tel: 0768-67 50 78

Publicerad: 2024-03-19

Senast uppdaterad: 2024-03-19

Författare: STF Kansli