Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Nordic Triathlon Cup 2024

Foto: Lars Schrøder Hansen

Triathleter från de nordiska länderna kan se fram emot ännu fler möjligheter att utmana sig själva och stärka sina färdigheter 2024. De nordiska förbunden har gått samman för att introducera Nordic Triathlon Cup med start 2024.

Nordic Triathlon Cup består av tre spännande tävlingar utspridda över sommaren och hösten. Den första etappen äger rum den 8 juni i Finland, vilket gör en spännande start på den nya cupen. Tävlandet fortsätter den 28 juli i Estland och avslutas med finalen den 14 september i Danmark.

Den nya Nordic Triathlon Cupen ger triathleter möjlighet att tävla i säkra miljöer med hög tävlingsnivå samtidigt som de stärker de befintliga banden mellan de nordiska triathlonförbunden. Detta initiativ är en fortsättning på den goda traditionen av samarbete, särskilt tydligt inom ungdoms- och juniortriathlon.

Henrik Nöbbelin, ordförande för Svensk Triathlon, uttrycker entusiasm över att vara med i Nordic Triathlon Cup: “Vi är glada över att kunna stärka vårt nordiska samarbete mellan våra olika förbund, genom att erbjuda våra fantastiska aktiva spännande tävlingar i Nordic Triathlon Cup. Det finns en lång tradition av samarbete och utbyte mellan våra länder och dessa tävlingar är ytterligare ett intiativ för att stärka våra band och verka för fler aktiva inom vår idrott samt bidra till att utveckla vår elit.

Ställning och ranking

I Nordic Triathlon Cup delas det ut 150 poäng för en seger. Därefter reduceras poängsumman med 7,5 % för varje efterföljande placering. Den idrottare med bäst totalpoäng vinner. Efter varje sträcka beräknas totalpoängen, och den totala resultattavlan uppdateras kontinuerligt.

Det är de fem förbunden från Sverige, Norge, Finland, Estland och Danmark som arrangerar Nordic Triathlon Cup. Idrottare från dessa länder kommer att få inbjudningar och prioriteras på startlistorna. Eventuella återstående platser kommer att tilldelas triathleter från andra nationer som vill delta.

Nordic Triathlon Cup hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För ytterligare information om Nordic Triathlon Cup, vänligen kontakta:

Üve Hillep

Arrangemangsansvarig

e-post: uve.hillep@svensktriathlon.org
tel: 0768-67 50 78

Publicerad: 2024-03-07

Senast uppdaterad: 2024-03-06

Författare: Üve Hillep