Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Starka svenska resultat på Africa Triathlon Cup i Sharm El Sheik

Gabriel Sandör tog hem en imponerande tredjeplats på sprintdistansen i Sharm El Sheik. Oscar Lilja och Paul Frayon debuterade starkt i Elitklassen med placeringar strax utanför topp 10.

Samtliga tre svenska atleter visade stor styrka redan från start, med en imponerande placering runt 10-15:e plats efter simningen. Under cykeldelen höll de tempot uppe och fanns med i tätklungan på 17 man, där de stundtals pressade på extra i de utmanande backarna. Vid löpningen fortsatte Gabriel att visa framfötterna och tog sig upp till en tredjeplats, en position han behöll ända in i mål. Oscar och Paul visade också imponerande uthållighet och avslutade loppet starkt för att hålla sina placeringar på andra varvet in i mål.

Gabriel kommenterade själv på sin Instagram: "Tredjeplats på Continetal Cup i Sharm el-Sheikh idag! En stabil prestation överlag i säsongens första lopp. Det var en fantastisk upplevelse att tävla här i Egypten och att simma i korallrev tillsammans med rockor och drakfiskar… Mycket starka lopp även från de andra två svenskarna Oscar Lilja och Paul Frayon som slutade på 12:e respektive 14:e plats!"

Svenskarnas placeringar:

Här finns resultaten från tävlingen >>> Länk till annan webbplats.

Ett stort grattis till dessa imponerande prestationer och en fantastisk start på säsongen!

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Gabriel Sandör, Paul Frayon, Oscar Lilja

Publicerad: 2024-02-27

Senast uppdaterad: 2024-02-26

Författare: STF Kansli