Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svenskt Mästerskap och Riksmästerskap 2024

SM RM 2024

Foto: John Hansson

Svenska Triathlonförbundet är glada att presentera årets mästerskapstävlingar, som omfattar några av de mest klassiska loppen tillsammans med tävlingar från den "yngre generationen". År 2024 hyllar vi även två jubileum, där Säter Triathlon firar 40 år och Sala Silverman firar 20 år.

Det svenska triathlonsäsongen närmar sig snabbt, och alla längtar efter att få testa sina färdigheter i det friska vårvädret. Att börja säsongen med mästerskapsloppet i Arlandastad sätter ribban högt från början, och vi ser fram emot en spännande och underhållande tävlingssäsong.

Tävlingar och datum:

 1. Arlandastad Duathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., 1 maj - SM/RM duathlon
  Loppet äger rum på det avlysta Arlandastad Test Track 2. Duathlon-formatet består av löpning-cykling-löpning. Den platta och snabba banan möjliggör klungkörning på cykeln, vilket gör det lätt för publik att följa tävlingen.

 2. Hallsta Triathlon Länk till annan webbplats., 2 juni - SM sprintdistans
  Hallsta Triathlon äger rum i Hallstahammar och inkluderar en simning i den grunda Skantzsjön, vars varma vatten ger en utmärkt inledning på tävlingen. Cykelsträckan är varierad med både snabba raksträckor och tekniska partier, medan löpningen tar dig genom en vacker miljö nära vattnet.

 3. Säter Triathlon Öppnas i nytt fönster., 7 juli - SM/RM olympiskdistans
  Säter Triathlon, som i år firar sitt 40-årsjubileum, är en ikonisk triathlontävling med en lång och respektingivande historia. Genom åren har Säter varit värd för ett flertal SM/RM-tävlingar, samt internationella evenemang som EM/VM på långdistans och Världscupen på olympisk distans. För alla triathlonentusiaster är Säter en plats som inte får missas.

 4. Stockholm Triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., 3 augusti - RM sprintdistans
  Stockholm Triathlon äger rum på Djurgården i Stockholm och har sina rötter i en tävling som startades för över 15 år sedan. Simningen sker i Djurgårdsbrunnskanalen, cyklingen på och runt Gärdet och löpningen i en fantastisk miljö nära vattnet. Tävlingen är mycket publikvänlig.

 5. Sala Silverman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., 23 augusti - PARA-SM sprintdistans och 24 augusti - SM/RM medeldistans
  Sala Silverman, som firar 20 år, kommer att vara värd för både PARA-SM och den klassiska SM/RM medeldistans. Med sin gedigna erfarenhet som arrangör och en stark lokal förankring, erbjuder Sala Silverman en utmärkt arena för både para- och medeldistanstävlingen.

Alla ovanstående tävlingar ingår i Svenska Triathloncupen (STC), som ger ytterligare spänning och prestige till säsongen. Mer om STC finner du här>>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om varje tävling finner du på respektive tävlingens webbsida.

Låt oss tillsammans göra 2024 till en minnesvärd och framgångsrik tävlingssäsong för alla triathleter och fans runt om i landet!

Vid frågor kontakta:

Üve Hillep

Arrangemangsansvarig

e-post: uve.hillep@svensktriathlon.org
tel: 0768-67 50 78

Publicerad: 2024-02-26

Senast uppdaterad: 2024-02-26

Författare: Üve Hillep

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i