Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Satsning 65+

Foto: STF & Josef Bränsvik

Just nu pågår det från idrotten i stort en satsning att få fler 65+ i rörelse i Sverige genom att få dem involverade i föreningslivet och den svenska idrottsrörelsen. RF har därför avsatt stöd till denna satsning för specialidrottsförbunden att ansöka om. En särskild del av stödet ska användas till utvecklingsinsatser hos förening för att skapa bättre förutsättningar för äldre (65+ år) att regelbundet delta i idrotts- och andra föreningsaktiviteter.

Svenska Triathlonförbundet har ansökt om pengar hos RF för att vara en del i detta projekt och ansökan om medel har beviljats. Detta innebär att vi kommer jobba fokuserat mot denna målgrupp för att få dom att hitta vår smarta och fantastiska idrott. Triathlon är aldrig tråkigt! Vår värdegrund är gemenskap, hänsyn och engagemang så givetvis hoppas vi få med många av våra föreningar på denna resa. Är er förening intresserad av denna satsning så finns det pengar att ansöka om, via IdrottOnline, hos Svenska Triathlonförbundet. Projekten som är aktuella 2024 är följande:

  • Utveckling av träningsformer 65+
  • Try Triathlon event (prova på event)
  • Ledarrekrytering

Budskapet om livslångt idrottande stärks genom denna målgrupp och vi behöver analysera behovet av att skapa en trygg utvecklingsmiljö för 65+. Låter detta intressant för er förening så kommer det hållas en digital informationsträff tisdagen den 27 februari kl. 12:00-12:30.

Vid frågor kontakta:

Åsa Annerstedt

Idrottskonsulent

e-post: asa.annerstedt@svensktriathlon.org
tel: 0702-31 61 48

Publicerad: 2024-02-14

Senast uppdaterad: 2024-02-27

Författare: STF Kansli

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i