Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Landslaget 2024

Nu är landslaget och elitverksamheten för 2024 klart. Jobbet med att utvecklas tillsammans fortsätter.

Det är ett starkt och spännande landslag som nu presenteras där vi ser såväl respektingivande resultat samt en spännande framtid.

Alla i landslaget har sina målsättningar med säsongen, men det som sticker ut med 2024 är OS i Paris dit vi hoppas få svenska triathleter till start.

Vi har inga juniorer eller parautövare i landslaget i år. Tanken är istället att genom ett större utbud av läger och internationellt tävlande på olika nivåer skapa en hållbar stark seniorelit på både dam och herrsidan i framtiden. Det finns ett flertal starka triathleter som i nuläget står utanför landslaget. De har möjlighet att genom framskjutna internationella resultat under året tävla sig in i laget.

Vi har etablerat ett nordiskt samarbete och utforskar möjligheterna över hela Norden för att främja samarbeten som gynnar våra aktiva. Vi vill fortsätta att skapa möjligheter för elitaktiva utanför landslaget att tävla internationellt på olika nivåer.

Det kommer också erbjudas flera öppna läger i Sverige med hög kvalitet där vi utvecklas tillsammans över distanserna.

För landslaget så är det nu en period med läger och förberedelser inför säsongen. I mars/april väntar tester på Bosön.

”Det är ett starkt och inspirerande landslag och jag är otroligt glad över de personerna som är med och deras inställning till att vi ska hjälpas åt för att göra varandra ännu bättre. Jag är också tacksam för allt jobb Tränarteamet lagt ner för att vi tillsammans ska skapa ett landslag och en elitverksamhet med fokus på utveckling, samverkan över distanser och långsiktighet” säger Sportchef Susanne Barkholt.

Läs mer om landslaget här >>>

Läs om ramar för att tävla internationellt här >>>

Foto: Privat och STF

Vid frågor kontakta:

Susanne Barkholt

Sportchef

e-post: susanne.barkholt@svensktriathlon.org
tel: 0708-86 79 19

Publicerad: 2024-02-06

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Författare: STF Kansli

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i