Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svenska Triathloncupen 2024 samt SM/RM på Olympisk distans

2023 års succéformat för Svenska Triathloncupen fortsätter under 2024, och redan nu kan vi presentera samtliga deltävlingar som kommer att ingå. Formatet ger dig som deltagare större flexibilitet och fler chanser att tjäna poäng i STC, där det finns totalt 12 deltävlingar.

Dina tre bästa resultat räknas samman för att ge dig din totalpoäng. Tävlingarna håller olika nivå (graderade med stjärnor) och ger därför olika många poäng. Låter det komplicerat? Det är det egentligen inte. Gå in på Svenska Triathloncupens hemsida och läs mer om hur det fungerar så kommer du få klarhet.

Föreningscupen finns såklart kvar och har till 2024 putsats ytterligare för att ge bra förutsättningar för en spännande säsong.

Master Total lever också vidare. Det är ett koncept där Age Groupers tävlar mot varandra om totalsegern, oavsett vilken åldersklass de tillhör. Poängen räknas om enligt ett system som är lite likt golfens handikappsystem. Självklart samlar du samtidigt fortfarande poäng enligt det ”vanliga” Age Groupkonceptet. Det gör att du som AG-tävlande tjänar poäng i två tävlingsmoment varje gång du startar en cuptävling.

Vilka tävlingar som ingår i detta koncept samt mer information om Master Total finner du på Svenska Triathloncupens webbplats.

Läs mer på Svenska Triathloncupens webbplats >>> Länk till annan webbplats.

Det står nu också klart att SM och RM på Olympisk distans kommer att genomföras vid Säter Triathlon den 7 juli. Säter har tidigare varit värd för en mängd tävlingar, inklusive VM i långdistans, och anses vara en av svensk triathlons vaggor. Passa på att besöka denna charmiga sommarpärla just när Sverige är som vackrast!

Foto: John Hansson

Publicerad: 2023-12-01

Senast uppdaterad: 2023-12-01

Författare: Henrik Jansson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i