Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

De första SM-tävlingarna för 2024 presenteras

Idag presenterar Svenska Triathlonförbundet de första SM-tävlingarna för 2024. Två av svensk triathlons mest klassiska lopp kommer under året stå för värdskapet på sprint- respektive medeldistans. Säsongen kommer att inledas med en tävling som inte har samma långa traditioner, men som istället på relativt kort tid har slagit sig in som en riktig deltagarfavorit. Vi ser redan nu att 2024 har alla förutsättningar för att bli en riktigt rolig och utmanande säsong.

Arlandastad Duathlon, 1 maj – SM/RM duathlon

SM och RM är tillbaka vid Arlandastad Duathlon. Årets tävlingssäsong inleds alltså med ett lopp på den avlysta banan Arlandastad Test Track 2, något som möjliggör att klungkörning på cykeln är tillåten i alla klasser. Till skillnad från i triathlon innebär ett duathlon en tävling utan simning. Momenten blir istället löpning-cykling-löpning.

Hallsta Triathlon, 2 juni – SM sprintdistans

Den 2 juni avgörs SM-sprinten i Hallstahammar. En väl sammanhållen tävlingsarena i bildsköna miljöer gör denna tävling till en dröm för både tävlande och åskådare. Något som uppskattas av de tävlande är också att den grunda Skantzsjön brukar värmas upp snabbt på försommaren. Cykelsträckan är väldigt varierad med både snabba raksträckor och tekniska partier, och löpningen längs med vattnet är riktigt fin.

Sala Silverman, 24 augusti – SM/RM medeldistans

I slutet av augusti är det dags för Sala Silverman. Den klassiska medeldistanstävlingen firar 20 år, och vad kan då vara bättre än att fira det genom att arrangera SM/RM? Tävlingen har genom åren utvecklats till en riktig favorit för stora delar av triathloncommunityn, och alla som någon gång varit där förstår nog varför. Fin miljö, välarrangerat och en utmanande tävlingsbana är framgångsfaktorer som aldrig går ur tiden.

Anmälan till Sala Silverman öppnar redan idag. Håll ögonen på Svenska Triathlonförbundets tävlingskalender samt förbundets och arrangörernas sociala medier för att se när anmälan öppnar för de andra SM-tävlingarna.

Inom kort hoppas Svenska Triathlonförbundet kunna presentera arrangörerna för SM på olympisk distans, stafett-SM och para-SM samt för RM-sprinten.

Publicerad: 2023-11-10

Senast uppdaterad: 2023-11-15

Författare: Henrik Jansson