Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Triathlonläger med Svenska Triathlonförbundet och Apollo

Välkommen att hänga med till Playitas på triathlonläger 27 november - 4 december tillsammans med oss på Svenska Triathlonförbundet och Apollo. Playitas har ett enormt utbud med något för alla och är skräddarsytt för triathlon. Kombinationen träning, miljöombyte och gemenskap gör detta till en upplevelse - har du en gång varit här vill du komma tillbaka.

Om resan

Vårt läger i november vänder sig till dig som vill komma i gång med triathlon och till dig som redan genomfört ett eller flera triathlon/paratriathlon. Under en vecka kommer vi fokusera på de moment som ingår i triathlon på olika nivåer som gör att alla deltagare känner att de kan hänga med, utvecklas och inte minst, känner den glädje och gemenskap som finns inom vår idrott. Vi kommer dela in oss i olika grupper inför varje pass för att alla ska få ut så mycket som möjligt av varje tillfälle och känna sig trygg.

Simmar gör vi mestadels i bassäng med möjlighet till teknikträning, men vi kommer också prova på att simma i öppet vatten. Cykelpassen gör vi i grupp på lagom kuperade vägar och distanser som anpassas efter gruppens förmåga. Vi lär oss cykla i klunga på ett tryggt sätt och löppassen varvas med distans- och intervallpass men också teknik- och löpskolning. Givetvis glömmer vi inte växlings-momenten, den fjärde disciplinen i triathlon, och kommer ha tillfällen då detta tränas.

För personer i rullstol kommer veckan att fokusera på simning, rullstolsåkning och styrketräning. Cykelpassen på lägret är anpassade för tandem- eller tvåhjulig cykel så här cyklar du som lägerdeltagare i en grupp anpassad efter din fart och förmåga. Du ansvarar själv för att ta med den utrustning du behöver och för medföljande guider/ledsagare/assistenter finns möjlighet att boka vistelse med eller utan ledarledd träning.

Veckoprogram

Klicka här för program och presentation av ledare >>>

Läs mer och boka in dig på resan via Apollos webbplats >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-08

Senast uppdaterad: 2023-09-07

Författare: Henrik Jansson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i