Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Sprint-EM i Balikesir, Turkiet

Till den gångna helgens sprint-EM i Turkiet hade Sverige skickat en trupp som bestod av ungdomarna Paul Frayon och Oscar Lilja för att tävla i Junior-EM samt Axel Rosencrantz (U23), Daniel Nöu och Emma Varga för att tävla i seniortävlingarna.

Tyvärr blev Emma Varga sjuk, vilket medförde att hon inte kunde starta i fredagens kval. För de övriga fyra blev det däremot start.

Under fredagsförmiddagen startade Oscar och Paul i ett varsitt kvalheat, och genom att komma på artonde respektive tolfte plats tog de sig båda två vidare till lördagens B-final.

Daniel Nöu och Axel Rosencrantz tog sig vidare till seniorernas B-final med god marginal.

Lördagens B-final för juniorer blev ett intensivt race där platserna 4 – 14 till sist kom i mål inom 15 sekunder från varandra. Oscar Lilja kom på nionde plats och Paul Frayon kom tolva i den tryckande hettan där temperaturerna redan närmade sig 40 grader.

På eftermiddagen var det sedan dags för Daniel och Axel att göra upp om placeringarna i stekande sol. Precis som Oscar gjorde i sitt lopp så kom också Daniel nia, medan Axel placerade sig på fjortondeplatsen.

Slutplaceringarna i respektive klass blev:

Axel Rosencrantz: 26 (U23), 44 (senior)

Daniel Nöu: 39 (senior)

Oscar Lilja: 39 (junior)

Paul Frayon: 42 (junior)

Riktigt bra kört av alla fyra, och med tanke på förhållandena är det ännu mer imponerande att kunna prestera så pass starka tider!

Fullständiga resultat >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Paul och Oscar svalkar sig

Också Axel och Daniel tyckte att det var varmt

Publicerad: 2023-08-07

Senast uppdaterad: 2023-08-07

Författare: Henrik Jansson