Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tilda Månsson vann i världscupen

Vid gårdagens världscupstävlingar i Tiszaújváros, Ungern, tog Tilda Månsson hem segern i en tajt spurtduell mot spanskan Noelia Juan. De kom in på upploppet sida vid sida, men precis vid mållinjen lyckades Tilda pressa sig fram och vinna med minsta möjliga marginal. Det krävdes målfoto för att avgöra vem som tog hem segern, men där var det ingen tvekan om vem som vann.

Återigen var det Tildas starka löpning som fällde avgörandet, och att hon är ruskigt snabb där vet nog alla som följt hennes framfart. För en dryg månad sedan slog hon ju svenskt juniorrekord på 5000 meter med tiden 15:46,58.

Dagens seger är Tilda Månssons andra världscupsseger i seniorsammanhang efter att i augusti förra året ha vunnit i norska Bergen.

Just nu pågår ett intensivt tävlande för henne; förra torsdagen kammade Tilda hem vinsten i triathlon under SM-veckan, och under kommande vecka tävlar hon i VM på supersprintdistans i Hamburg.

Tilda dominerade förra säsongen juniorcupen, och vann också junior-VM. I år tävlar Tilda, född 2004, i seniorcupen trots att hon alltså egentligen fortfarande är junior. Tilda ingår dessutom i SOK:s program Topp och Talang.

Foto: World Triathlon

Publicerad: 2023-07-10

Senast uppdaterad: 2023-07-10

Författare: Henrik Jansson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i