Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

En intensiv triathlonhelg - med direktrapport från Säter

I helgen avgörs flera intressanta lopp i Sverige och i övriga världen. I Sverige går Ironman 70.3 Jönköping på medeldistans, Swedeman Xtreme Triathlon och Laponia Triathlon på långdistans samt Säter Triathlon på sprint-, supersprint- och olympisk distans. Ett flertal av våra landslagsaktiva är i Ungern för att köra World Triathlon Cup. Vi direktrapporterar från Svenska-Cupendeltävlingen i Säter och länkar till liveresultat från övriga tävlingar.

När det gäller Sverige är det största Ironman 70.3 Jönköping på medeldistans, och det längsta är Swedeman Xtreme Triathlon i Åre. Dessutom går Laponia Triathlon i Gällivare som också det är ett fulldistanslopp, och Säter Triathlon som erbjuder supersprint, sprint och olympisk distans. Sist men inte minst så erbjuder Jönköping ett kortare lopp kallat 4:18:4 som i princip är ett tiondels Ironman. Som alla kan se så är det en fulltecknad helg där var och en som gillar triathlon (och det gör vi väl alla?) kan hitta en bra tävling.

Ironman 70.3 samt Säter Triathlon är deltävlingar i Svenska Triathloncupen på nivå 1, och Jönköping 4:18:4 är en deltävling på nivå 2.

Sweden Triathlon kommer att direktrapportera från Säter, men ambitionen är att också ge uppdateringar från de andra tävlingarna.

Swedeman Xtreme Triathlon kan du följa här >>> Länk till annan webbplats.

Laponia Triathlon kan du följa här >>> Länk till annan webbplats.

Ironman 70.3 Jönköping kan du följa här >>> Länk till annan webbplats.

Säter Triathlon kan du följa på denna sida, i direktrapporten nedan

Utöver alla tävlingar som går i Sverige är det också tävlingar i Tiszaujvaros, Ungern, där Sverige har ett flertal representanter på plats för att köra World Triathlon Cup.

På lördagen går semifinalerna klockan 15:07 (Tilda Månsson) och 15:29 (Emma Varga). Om de tar sig till final så går den på söndag klockan 14:45.

På lördagen kör Gabriel Sandör semifinal klockan 15:56. Om han tar sig till final så går den på söndag klockan 16:15

Finalerna från WTC direktsänds via TriathlonLive.tv >>> Länk till annan webbplats.

Till alla våra aktiva, och allt folk runtomkring som stöttar de aktiva på ett eller annat sätt, önskar vi ett stort lycka till!

Publicerad: 2023-07-07

Senast uppdaterad: 2023-07-09

Författare: Henrik Jansson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i