Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Vi har en ny generalsekreterare

Vi på Svenska Triathlonförbundet är så glada att meddela utnämningen av Mikael Kjellander till vår nya generalsekreterare. Mikael kommer att tillträda sin befattning i början av september 2023 och kommer att spela en central roll i att leda och utveckla triathlon i Sverige.

Mikael Kjellander är för närvarande enhetschef på regionsjukhuset Karsudden, där han har ansvarat för specialistenheten för särskilt vårdkrävande patienter sedan 2012. Han har en gedigen erfarenhet av att organisera och leda andra, vilket kommer att vara till stor nytta i hans nya roll som generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet.

Förutom sin erfarenhet inom hälso- och sjukvården är Mikael även aktiv inom triathloncommunityn. 2015 var han med och grundade Julita Triathlon och han har sedan dess fortsatt att vara en drivande kraft inom föreningen. Mikael är utbildad sjuksköterska och barn- och ungdomsledare, samt har genomgått UGL – utveckling av grupp och ledare vid Försvarshögskolan.

Mikael Kjellander har gjort en resa inom vår idrott som många på ett eller annat sätt kan känna igen sig i:

Med en idrottsbakgrund inom fotboll, skytte, innebandy och löpning upptäckte jag triathlon för 10 år sedan genom en liten lokal tävling. Jag hade lärt mig ordningen på disciplinerna lagom till start men när jag passerade mållinjen var jag upprymd över vad jag precis hade upplevt. Det här var helt ny upplevelse och jag var tvungen att göra det igen! 

Jag skaffade en våtdräkt, packade min mountainbike och åkte till Sala. Efter en lång dag på banan var jag nästan sista deltagare att passera mållinjen till applåderna från några enstaka funktionärer som fanns kvar. Jag var en utmattad, stolt och lycklig Silverman men framförallt förtrollad av vad triathlon gjorde med mig.

Intresset för triathlon blev snabbt en passion och har sedan dess präglat hela mitt liv. Genom triathlon har jag blivit den person jag vill vara och sporten har gett mig otroliga upplevelser, minnen och mängder av nya vänner. Nu ser jag chansen att få ge tillbaka till triathlon och jag är övertygad om att vi tillsammans kan fortsätta skapa världens bästa triathlon i Sverige och att fortsätta vårt arbete Svensk Triathlon 2028!”

Vår ordförande Henrik Nöbbelin uttrycker sin tilltro till Mikael Kjellander:

Vi är mycket glada över att ha Mikael Kjellander som generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet. Hans erfarenhet och passion för både triathlon och verksamhetsutveckling kommer att vara en tillgång för förbundet och hjälpa oss att driva sporten framåt. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa en framgångsrik framtid för triathlon i Sverige."

Fram till dess att Mikael Kjellander tillträder tjänsten som generalsekreterare så fortsätter Johanna Green sitt arbete som tf. Kanslichef.

Mikael Kjellander - ny generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet

Publicerad: 2023-06-09

Senast uppdaterad: 2023-06-09

Författare: Henrik Jansson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i