Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Senaste nytt om Svenska Triathloncupen

Vi har jobbat hårt för att få med flera deltävlingar i STC och nu kan vi presentera samtliga deltävlingar som ingår i Svenska Triathloncupen 2023. Det är totalt 12 deltävlingar på olika distanser och klasser. Vilka deltävlingar har vilka distanser/klasser finner ni information om på STC hemsidan.

Det kommer finnas olika tävlingsnivåer som genererar olika antal poäng. De fyra deltävlingar med högst poäng för senior och masters, (tre för junior, ungdom, pojk/flick) räknas sen ihop i totalen när en vinnare ska koras.

Föreningscupen finns kvar i omarbetat format - placeringar upp tom. 25:e plats genererar poäng till din förening. Vi hoppas på ökat deltagande i alla klasser i och med det nya upplägget som erbjuder STC arrangemang på fler platser i landet vid fler tillfällen.

Master Total:
Som vi har nämt tidigare har vi ett helt nytt koncept som vi ska testa i år och vi är glada att det är alla deltävlingar i cupen med masterklasser som ingår där. Masters total är ett koncept där masters tävlar mot varandra under säsongen, oavsett åldersklass om totalsegern. Poängen räknas om enligt ett likt golfens handikappsystem beroende på vilken åldersklass man tillhör.

Vilka tävlingar som ingår i detta koncept samt mera information om Master total finner ni på STC hemsidan.

STC hemsida Länk till annan webbplats.

Hör gärna av er för frågor och tankar:

Üve Hillep

Arrangemangsansvarig

e-post: uve.hillep@svensktriathlon.org
tel: 0768-67 50 78

Publicerad: 2023-04-25

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Författare: STF Kansli

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i