Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Hoho i stugan

Julen står inför dörren och innan vi kryper upp i soffan med rykande glögg och tända ljus för att umgås med våra nära och kära tar vi en stund och reflekterar över året som varit.

Äntligen, som vi har längtat - första säsongen på flera år som vi kunnat genomföra enligt plan efter att pandemin tvingat oss att hålla avstånd på mer än ett sätt. Men allt är inte som vanligt… i kölvattnet av pandemin påverkas vi fortfarande. Idrotten har fått sig en ordentlig törn och man ser en nedåtgående trend bland deltagandet på arrangemang inom många förbund, inte bara inom triathlon. Våra arrangörer brottas med att få sina event att gå ihop både ekonomiskt och organisatoriskt, utvecklingen i vår omvärld går få förbi oberörda och visst kan man tycka att det finns mer allvarliga problem att fokusera på än triathlon…

Måste det ena utesluta det andra - vi tycker inte det. Vår idrott erbjuder en gemenskap där man kan känna sig trygg och får vara en del av ett större sammanhang, i en förening eller träningsgrupp så väl som ute på tävlingar eller träningsläger. Vi arbetar för ett enat Triathlon Sverige, genomsyrat av respekt och transparens - något man vill vara delaktig i och känner engagemang för. Svensk Triathlon ser vad som pågår, hör vad ni säger och jobbar stenhårt för att tillsammans med er hitta en sätt att bygga vår idrott starkare.

Säsongen 2022 har vi fått se nya stjärnor födas och många medaljer av olika valörer, inkl den ädlaste har fått åka med hem till Sverige. Vi har med hårt arbete skapat en para community med blågult deltagande på internationella tävlingar och vi är representerade i olika ledarprogram både nationellt och internationellt och representanter för Svensk Triathlon har blivit invalda i olika internationella kommitteer - vi är med och påverkar triathlon på flera nivåer. Vi ska heller inte glömma alla fantastiska ögonblick och prestationer som inte belönats med blommor och medaljer, men som kanske betyder så mycket mer för var och en som nått sitt uppsatta mål och som kommer leva kvar i minnet för alltid.

Vi som förbund har också förbättringsområden, delar vi hoppas får möjlighet att arbeta mer med under 2023. Partners är ett sånt område, kommunikation ett annat men framförallt så vill vi komma närmare alla er medlemsföreningar och utövare - det är ju för er vi finns till. Vår högsta önskan är att ha en tätare dialog med er - att göra fler saker tillsammans med er. Tillsammans är vi starkare och kan skapa fler och bättre möjligheter för varandra.

Ja året som varit har innehållit flera utmaningar, många har vi löst men några jobbar vi vidare på - vi väljer att se dessa som positiva utmaningar. Vi älskar triathlon och den glädje triathlon ger tillbaka. Vi tror att vi kan vända kurvan genom att vara kreativa och tänka nytt.

Svensk Triathlon - Världens Bästa

Vi ses 2023 - hälsar styrelsen och kansliet genom

Henrik Nöbbelin
Ordförande Svenska Triathlonförbundet

Johanna Green
Tf. Kanslichef Svenska Triathlonförbundet

Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: STF Kansli