Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Medeldistans-SM 2023

Medeldistans-SM 2023 kommer arrangeras av Challenge Vansbro - organisationen får förtroende att ytterligare ett år genomföra Svenska Mästerskapet på medeldistans.

”Vi är stolta att arrangera SM igen och tacksamma för förtroendet. Vi ser fram emot att välkomnar alla deltagare till Sveriges trevligaste triathlontävling i Vansbro den 1 juli 2023”, säger tävlingsledare Clas Björling.

Nytt för nästa år (2023) är att Riksmästerskap (RM) för Masters kommer att finnas i åldersklasser från 20 år och uppåt mot tidigare från 35 år och uppåt. "Vi hoppas på både topp och bredd av tävlande som vill komma till Vansbro. Tävlingsledningen och alla funktionärer är taggade att leverera en bra och spännande tävling för alla deltagare", meddelar samme Björling.

Tävlingen äger rum lördagen den 1 juli 2023 och anmälan är redan öppen. Mera info om vad som gäller ang. anmälan finner du på tävlingens hemsida >>> Länk till annan webbplats..

Üve Hillep, arrangemangsansvarig på Svenska Triathlonförbundet: "Vi vet att det är många som har väntat på besked gällande SM 2023. Det är kul att deltagarna är taggade och vi ser fram emot en härlig triathlon fest i Vansbro. Vi behöver jobba mera hållbart och långsiktigt och ser ett stort värde i att samma arrangör får möjlighet att stå värd för Svensk Mästerskap i minst två år i rad. På så sätt återanvänder vi både kompetens och till viss del material samtidigt som vi får en möjlighet att förbättra delar där vi ser utvecklingspotential från år till år. Detta skapar stabilitet, utökad hållbarhet samt bra förutsättningar för arrangörer."

Publicerad: 2022-11-11

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Simon Tollstern