Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

JEM silver till Oscar Lilja

Oscar Lilja, Race & Shine Sports Club, stod för en fantastisk prestation när han tog silver i juniorernas Cross Triathlon lopp vid Europe Triathlon Multisport Cross Championships i spanska Bilbao.

I Cross Triathlon är cyklingen ersatt av MTB och tävlingarna avgörs i tekniskt utslagsgivande och kuperad terräng. Juniorernas Cross Triathlon lopp bestod av 500 m simning, 12.3 km teknisk terrängcykling med 570 höjdmeter och 3.7 km kuperad löpning med 180 höjdmeter bland trappor och smala gränder.

Oscar öppnade loppet snabbt och var först upp ur vattnet efter simningen med en ledning på 16 sekunder. På cyklingen fick Oscar sällskap av Italienaren Riccardo Giuliano. Tätduon höll ihop in till den sista växlingen och gick ut tillsammans på den avslutande löpningen med halvminuten bak till de närmast jagande. Italienaren bemästrade den utslagsgivande löpningen bäst och sprang hem EM-guldet till Italien. Där bakom höll Oscar undan för jagande konkurrenter i kampen om medaljerna och sprang in som tvåa och tog hem silvermedaljen.Medaljen på EM i Cross Triathlon satte en fin punkt på en framgångsrik triathlonsäsong för Oscar som under året tävlat flitigt såväl nationellt som internationellt med Junior SM guld i duathlon och sprint, Junior NM guld, SM silver på olympisk distans och deltagande vid Junior EM (22:a plats) och Junior VM (32:a plats) som de främsta höjdpunkterna. Oscar Lilja (f. 2004) går tredje året på NIU Triathlon vid Malmö Idrottsgymnasium och har ett år kvar att tävla som junior.

STORT GRATTIS OSCAR!

Se resultaten här >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-09-23

Senast uppdaterad: 2022-09-23

Författare: Tom Mårtensson