Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tilda Månsson vann sensationellt WC Bergen

Tilda åkte till Bergen för att se och lära och skaffa sig erfarenhet av att tävla på seniornivå.

Då slår hon till, lite oväntat för både henne själv och ledare, men oj så bra det gick. I denna World Triathlon Cup spurtade Tilda, som var klart yngst i hela startfältet, ner övriga deltagare och passerade mållinjen först om än med knapp marginal. Tilda låg länge långt bak i cykelklungan och det var först efter sista växlingen, ut på löpningen (som är Tildas starkaste moment) som hon gick rakt igenom fältet och var den starkaste in i mål.

Läs World Triathlon press-realese här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Vilket år Tilda Månsson Länk till annan webbplats. har haft! Junior EM guld i våras följt av Junior VM guld i somras och nu första segern internationellt på seniornivå. Nu återstår ett par tävling, redan nu till helgen är det dags att tävla igen, denna gång i Frankrike följt av World Triathlon Cup tävling i Tjeckien Länk till annan webbplats. för att avsluta säsongen med World Triathlon Championship Finals i Abu Dhabi Länk till annan webbplats. där Tilda tävlar i U23 klassen. 


Även Gabriel Sandör Länk till annan webbplats. tävlande i WC Bergen och placerade sig på en 34:e plats. Klart godkänt lopp och ett steg i rätt riktining. Bättre simning än de senaste tävlinganra, stabil cykling, bra växlingar, sen finns där mer att hämta på löpningen, men det kommer. Gabriel har också en del tävlingar kvar på säsongen där World Triathlon Cup tävling i Tjeckien Länk till annan webbplats. är närmast. 

Se samtliga resultat här från WC Bergen >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-09-02

Senast uppdaterad: 2022-09-02

Författare: Tom Mårtensson