Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Ansök nu till Dala Sports Academy

NY INFO: förlängd ansökningsperiod till 31/5, gör din ansökan nedan. Vill du kombinera din satsning på triathlon med arbete, studier på distans, studier på campus eller satsa på din idrott på heltid.

Dala Sports Academy Elit är en elitidrottsmiljö med säte i Falun och Borlänge. Sedan starten 1985 har aktiva som varit en del av verksamheten tagit fler än 225 medaljer på OS, VM och EM. Verksamheten drivs av RF-SISU Dalarna i nära samarbete med Högskolan Dalarna och specialidrottsförbunden för de sex idrotterna som ingår i verksamheten. 

I elitmiljön finns idrottare från hela landet och många av dem tillhör landslagsnivå eller yttersta världseliten i sin idrott. Gemensamt för idrottarna på DSA-elit är att de valt att satsa fullt ut på sitt idrottande. Syftet med DSA-Elit är att erbjuda dessa idrottare en välsmord elitmiljö som stimulerar dem i den dagliga träningen. 

Som aktiv på DSA-elit kan du välja om du vill kombinera din satsning på triathlon med arbete, studier på distans, på campus på Högskolan Dalarna eller satsa på din idrott på heltid. Du behöver alltså inte studera på Högskolan Dalarna för att vara antagen på DSA-elit.

Triathlongruppen består av aktiva på nationell elitnivå och de som med stort driv är på väg dit. I gruppen finns en stark träningskultur och vilja att hela tiden utvecklas. Varje dag tränar vi tillsammans och hjälper varandra till att bli bättre triathleter!

Träningen planeras, genomförs och utvärderas i tät kontakt mellan aktiv och tränare. Magnus Johansson är triathlontränare på DSA-elit sedan januari 2020. Han har tidigare arbetat som tränare på Hagströmska-triathlongymnasium och studerat tränarprogrammet på högskolan Dalarna.

Mellan maj-september simmar vi ute i 50m bassäng eller sjö och resten av året inomhus i 25m. Hösten 2022 kommer dessutom en helt ny simhall vara färdigbyggd. För löpning finns 400m löparbana ute och 200m inomhus. När vi inte kan cykla i vårt kuperade och lågt trafikerade vägnät, finns wattbikes/testcyklar för inomhuscykling samt Sveriges enda velodrom.

Utöver en välplanerad daglig träningsverksamhet i en miljö som har de bästa förutsättningar för triathlon, har vi ett kontaktnätverk med spetskompetens inom olika stödfunktioner. Så som tex. sjukgymnaster, naprapater osv.

Vi hoppas att just du vill vara en del av Triathlongruppen på DSA i framtiden. Glöm inte skicka in din ansökan i tid!

Läs mer om DSA här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. & här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. >>>

Gör din ansökan senast 31/5 >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Har du några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta ansvarig tränare:
Magnus Johansson
Magnus.johansson@rfsisu.se  
0735-36 39 18


Publicerad: 2021-04-05

Senast uppdaterad: 2021-05-04

Författare: Tom Mårtensson