Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svenska Mästerskap 2021

Hit kommer våra Svenska Mästerskap 2021 – Arlandastad, Linköping, Vansbro och Stockholm.

Den 1 maj är det dags för årets första tävling bland Svenska Mästerskapen och först ut är Arlandastad Duathlon Länk till annan webbplats. som står värd för SM i Duathlon, där arrangören är Väsby SS Triathlon.

”Väsby SS Triathlon är stormförtjusta över att Duathlon SM är tillbaka på ostkusten och att det blir vi som får arrangera det som en försäsongstävling 1 maj. Sprintdistans och draftingtävling i alla klasser! Spring, cykla, springa på helt avskild, bilfri trafikövningsplats, Arlandastad Testtrack II, skapad för att tänja gränser för kurvtagning och acceleration kommer bli fantastiskt roligt. En publikvänlig tävling fylld av action och med stor satsning på barn och ungdom kommer bli superkul!” hälsar Nikklas Jorme tävlingsledare Arlandastad Duathlon.

 


 

Den 6 juni är det dags för MAXI Linköping Triathlon Länk till annan webbplats. att hissa flaggan och stå som värd för Svenska Mästerskapen i triathlon på sprintdistans och stafett. Arrangörer för SM tävlingen i Linköping är Svenska Triathlonförbundet och IK NocOut.se.

"Vi är jätteglada att Linköping står som värd för Triathlon-SM på sprintdistans och stafett igen i juni 2021. Det var kul att se hur bra området runt Stångebro passade för alla delar av triathlon när det arrangerades 2019. Så vi ser fram emot att välkomna evenemanget och alla tävlande hit igen och hoppas att många tar chansen att komma till Stångebro för att heja längs banan”, säger Anders Thorén, eventproduktionschef, Visit Linköping & Co.

"2020 blev det tyvärr inget MAXI Linköping Triathlon. Vi i IK NocOut.se ser därför fram emot nästa års tävling när det äntligen återigen är dags att simma, cykla och springa i vår fantastiska stad på den publikvänliga banan i och runt Stångebro. Det som glädjer oss enormt är att även nästa års tävling likt 2019 kommer vara SM i sprintdistans samt stafett. Vi längtar redan nu till att få välkomna allt från nybörjare till de mest luttrade triathleterna till en härlig dag i Östergötlands residensstad.

Även om det inte finns många tävlingar att sikta mot så håller vi, IK NocOut.se, ändå igång. Kom gärna förbi och testa triathlon redan nu. Varför vänta? Vi kör träningar varje tisdag och alla oavsett nivå samt ambition är välkomna! Klicka dig in på nocout.se Länk till annan webbplats. för mer information." hälsar Andreas Fröberg, ordförande IK NocOut.se.


 

En månad senare, den 3-4 juli kommer Svenska Mästerskapen på medeldistans att gå av stapeln i Vansbro och som värd för denna SM tävling är Challenge Vansbro Länk till annan webbplats. tillsammans med arrangörsföreningen Vansbro AIK Simklubb.

”Vansbrosimningen och Challenge Vansbro välkomnar hela triathlonsverige till Vansbro den 3-4 juli. Vi är stolta över att än en gång vara värd för ett Svenskt Mästerskap i triathlon på medeldistans. År 2021 är premiäråret för Challenge Vansbro så räkna med en riktig triathlonfest för hela familjen”, säger Clas Björling, tävlingsledare Challenge Vansbro.


Foto: Mickan Palmqvist


Under augusti (datum kommer) blir det fartfyllt i centrala Stockholm, när svenska mästare på olympisk distans ska koras på Stockholm Triathlon Länk till annan webbplats.. Arrangörer för SM tävlingen i Stockholm är Svenska Triathlonförbundet tillsammans med medlemsföreningar.

"Vi är oerhört glada över att Stockholm har blivit värd för SM på Olympisk distans 2020! Stockholm Triathlon har sedan tidigare en stor mängd motionärer från Sverige och även utlandet, nu förstärks tävlingen med en större tävlingsklass. Det ska bli extremt kul att se eliten i centrala Stockholm, det kommer gå snabbt!", säger Üve Hillep som är tävlingsledare för Stockholm Triathlon.


 

SM på långdistans 2021 kommer inte att arrangeras.

Publicerad: 2020-07-08

Senast uppdaterad: 2020-07-08

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i