Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Kör Try Triathlon i Sala

Förra veckan gick första Try Triathlon aktiviteten av stapeln arrangerat av föreningen IFK Sala. Under onsdagseftermiddagen samlades vid första tillfället ett glatt gäng barn och ungdomar som i värmen imponerat genomförde en mini-triathlon.

En stund senare genomfördes Try Triathlon för vuxna följt av en variant på träningstävling där alla deltagare kämpade på i värmen. Samtliga deltagare imponerade i värmen och alla genomförde aktiviteten utifrån sina triathlon erfarenheter.

IFK Sala är en mycket aktiv förening med flera olika sektioner, där triathlon är en av dem som växer mest. Föreningen har under flera år arrangerat triathlontävlingen Sala Silverman men eftersom tävlingssäsongen ser ut som den gör med många inställda arrangemang, tycker föreningen att det är nu man får tänka om och göra nya aktiviteter för att alla ska få möjligheten att prova på Triathlon.

Try Triathlon kommer genomföras de två kommande onsdagarna 1/7 och 8/7 samt under tre onsdagar i augusti (v 32,33 & 34). Start för barn kl. 17:00 och vuxna kl. 18:15 men anmälan måste ske viaifksala@outlook.com innan varje tillfälle.Alltså ingen anmälan på plats då vi maximerar antalet startande till 50 på varje start.

”Jag hoppas att folk vill prova på, det är absolut inget tävlingstvång och inte heller något krav på utrustning. Man kan sitta på sin vanliga cykel med hjälm på sig, och känna av momenten med simning, cykling och löpning”, säger Åke Lantz.

Läs om IFK Sala >>> Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Läs mer om Try Triathlon >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-06-29

Senast uppdaterad: 2020-06-29

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i