Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Karlstad Triathlon 2020 inställt

Då det byggs ett helt nytt bostadsområde längs cykelsträckan på Karlstad Triathlon är det med oerhörd stor besvikelse vi tyvärr måste ställa in Karlstad Triathlon 2020.

Vi har haft en dialog med Karlstad kommun sedan oktober 2019 och vi har kunnat följa arbetet som bland annat innebär att en längre del av cykelsträckan ska asfalteras om. Tidsplanen var tight men vi har hela tiden fått besked att vår tävling skulle genomföras med ny asfalt.

Då kom corona viruset och läget har förändrats.

Vi har fortsatt haft en bra dialog med kommunen och har fått information att utmaningarna i världen nu gjort att det inte kommer finnas asfalt på en längre del av cykelsträckan. Vi har tittat på och diskuterat med Länsstyrelse och kommunen om alternativa cykelsträckor men då det sker arbete på flertalet vägar i Karlstad så hittar vi inga alternativa cykelsträckor.
Vi är väldigt ledsna då vi vet att många triathleter är tävlingssugna.

Är du anmäld till Karlstad Triathlon 2020 så flyttar vi över din anmälan till 2021. Vill du ge bort din startplats till någon annan så löser vi det under nästa år. Alla som är anmälda blir kontaktade av tävlingsledare Pär Johansson inom kort på mail.

Vi hoppas på förståelse och att vi ses i slutet av sommaren 2021.

Pär Johansson & Magnus Norman
Karlstad Triathlon
E-mail: info@karlstadtriathlon.se

Arrangörens hemsida >>> Länk till annan webbplats.

Tävlingskalendern >>> Länk till annan webbplats.

Riktlinjer och rekommendationer angående Coronaviruset >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-06-06

Senast uppdaterad: 2020-06-06

Författare: Tom Mårtensson