Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Riktlinjer och rekommendationer angående Coronaviruset

Föreningarna informerar sig bäst och planerar sin verksamhet i linje med folkhälsomyndigheten och RF:s beslut, rekommendationer och riktlinjer angående Covid-19.

Uppdaterad 2022-02-04

Den tredje februari kom glädjande nyheter från Folkhälsomyndigheten, Regeringen och riksidrottsförbundet med beskedet att restriktioner och många rekommendationer tas bort från och med 9 februari.

Från och med den 9 februari är det endast rekommendationerna att stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19, vuxna personer som inte har vaccinerat sig ska undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus och att alla som kan och får ska vaccinera sig.

Vi uppmannar fortfarande alla att hålla sig uppdaterade kring senaste informationen kring Covid-19. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka. 

Länkar vi rekommenderar att alla tar del av:

Information från Folkhälsomyndigheten om Covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du allmän information om Covid-19 och specifik information för idrottsrörelsen. Öppnas i nytt fönster.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Covid-19 och idrotten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Digitala årsmöten 2022
Årsmötet är er förenings viktigaste möte, men i och med Covid-19 kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt.

 

Den första frågan ni behöver ställa er är om ni får arrangera ett digitalt årsmöte. Svaret på den frågan hittar ni i era fastställda stadgar. Riksidrottsförbundet (RF) menar att det i detta mandat också finns ett utrymme att bestämma formen för årsmötet och att styrelsen har möjlighet att besluta att årsmötet får genomföras digitalt. Om inte något annat anges i föreningens stadgar är det styrelsen som bestämmer tid och plats för årsmötet.

RF och SISU Idrottsutbildarna har tagit fram vägledning för föreningar som önskar genomföra digitalt årsmöte. De har tagit fram stödmaterial och råd kring vilken digital plattform är att föredra beroende på förening/närvaro på årsmöte.

Här hittar du mer info och hjälp till att ett digitalt årsmöte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta ert RF-SISU distrikt för stöd, råd och ev. utbildning för att kunna genomföra digitalt årsmöte.
Här hittar ni er rätta kontaktperson.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I RF:s information rekommenderas föreningar att höra av sig till respektive specialidrottsförbund i enskilda frågor som att exempelvis arrangera sammankomster. STF har ingen egen specialistkunskap i den medicinska frågan utan följer de lagar, riktlinjer och rekommendationer som regering, myndigheter och RF ger.

STF:s övergripande fokus är precis som Riksidrottsförbundets att i det här läget bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och vi uppmanar alla föreningar att göra detsamma.

Föreningar är självklart välkomna att som alltid kontakta kansliet Länk till annan webbplats. för diskussion.

Tag hand om er och varandra!

Bästa idrottshälsningar

Förbundsstyrelsen

E.u. Ola Silvdahl

Generalsekreterare

Publicerad: 2020-03-15

Senast uppdaterad: 2022-03-15

Författare: Tom Mårtensson