Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Patrik Nilsson vann Ironman Texas!

Patrik Nilsson gick i mål som överlägsen segrare i Ironman i Texas under lördagskvällen. I och med vinsten i de nordamerikanska mästerskapen kvalificerade Nilsson sig för Ironman World Championship på Hawaii i oktober.

Patrik som bröt Ironman i Sydafrika för tre veckor sedan sa själv innan loppet:

"Formen var bra för tre veckor sen i Sydafrika men benen ville inte helt göra det de skulle ut på cykeln. När den platsen till Hawaii verkade alltför svår att nå efter 90km på cykeln, valde jag att kliva av för att istället försöka ta chansen i Texas"

Patrik åkte direkt till Texas efter Sydafrika och berättar att han har fått in ett bra block med träning inför det här loppet. 

"Formen är bra och motivationen på topp för att få revansch efter senast"

 

Revanschen var ett faktum när han ca 23 km in i löpningen gick upp i ledarposition och höll den hela vägen in över mållinjen.

Patrik var mycket nöjd och glad efter loppet

"Det gick riktigt fint! En stabil simning i ”lagom” tempo. På cykeln hamnade jag själv och fick köra min egen pace mellan Andrew och en klunga bakom. På löpningen var målet främst att komma ikapp ledaren och hålla avståndet bakom utan att riskera något. En stabil och kontrollerad dag i ”min fart”.

 

STORT GRATTIS!!!

Publicerad: 2019-04-28

Senast uppdaterad: 2019-04-28

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i