Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Sala Silverman firar 15 års jubileum

Boka in lördag 25 augusti! Förberedelserna är i full gång för detta jubileum hälsar tävlingsledare Åke Lantz.

Tävlingen startade 2004 på initiativ av Peter Dörlich, då i SPIF´s färger. De hade haft triathlonläger med Östsvenska triathlonorganisationen några år i Sala och tyckte att omgivningarna och miljön kring Sala skulle vara en utmärkt tävlingsplats för en medeldistans.

IFK Sala Länk till annan webbplats. blev tillfrågade att hålla i funktionärsskapet trots orutin då när det gällde triathlon. Det fanns inte någon triathlet i IFK Sala men detta blev en vändning för hela Sala när det gällde både triathlon och cykel. Från en tävlande första året till 12 på Kalmar Ironman tio år senare får man väl beteckna som en fantastisk utveckling. Likaså på cykelsidan där det fanns få cyklister på orten tills idag 2018 då IFK Sala fixade Sub 8 på Vättern med 17 personer.

Sala Silverman Länk till annan webbplats. har av många i Sala betecknats som en viktig del i det hälsosamma Sala där många har någon sträcka på Silverman som träningsmål där det finns alltifrån en kort stafettsträcka till fulla medeldistansen.

Ett led i firandet är att arrangerande IFK Sala i år tagit fram en speciell finisher tröja med läckert silvertryck. Alla som anmäler sig

före 15:e juli

och fullföljer tävlingen är garanterade denna tröja!

Läs mer och gör din anmälan på Sala Silverman Länk till annan webbplats. hemsida!

Varmt Välkomna till Sala och Silverman hälsar Åke Lantz med organisation.

Publicerad: 2018-07-05

Senast uppdaterad: 2018-07-05

Författare: Tom Mårtensson