Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Bokenäs Triathlon 7 juli

Bokenäs Triathlon i Bohuslän är en idrotts- och naturupplevelse utöver ett vanligt triathlonrace och det är en tävling för hela familjen.

För sjätte gången arrangeras en heldag med triathlon på det vackra Bokenäset, väster om Uddevalla. Roliga banor för ungdomar och vuxna.

För vuxna finns antingen en motionsdistans (400m+20km+5km) eller en olympisk distans (1500m+40km+10km tävlings- och motionsklass) som delar bansträckning på cykel och löpning. Simningen är i Gullmarsfjorden med vågor och saltstänk.

För deltagare i den olympiska distansen är simningen c:a halvvägs ut i fjorden – en simupplevelse utöver det vanliga. Cyklingen går på en tekniskt utmanade varvbana på landsväg (10km), med fin utsikt över fjorden genom Bohusländsk jordbruksmark. Avslutningen med löpning inleds med en utmanande stigning, men därefter fin och lätt löpning på skogsstigar och grusvägar. Längst bort på löpningen passeras en vätskestation med vidunderlig utsikt över Gullmaren c:a 100 m över havet.

Publiken får se fantasiska idrottsprestationer av allt från elit till nybörjare, och det är ingen bana man enkelt slår ett personligt rekord på. Det finns även utmanande banrekord att slå för den som vill utmana Jonas Örabäcks och Sara Svenks prestationer från 2017 (olympisk distans). Människor i trakten, både fast boende och sommargäster, ger numera en stor publik under loppet.

För ungdomar har Bokenäs Triathlon kompletta klasser, anpassade för alla åldrar enligt triathlonförbundets rekommendationer. Banorna är roliga och utmanande även för ungdomarna, även om stigningarna såväl som distanserna är mindre. För lite mer erfarna triathleter är det förstås vardag, men för ungdomar som är nybörjare så är distanserna utmanade, t.ex. för 9-13 års klassen med 100 m simning, 5 km cykel och 1 km löpning. Tidsprogrammet under dagen är anpassat så att både ungdomar och vuxna kan delta. Bokenäs Triathlon är en tävling för hela familjen!

Information: http://idrottonline.se/BokenasIF/Triathlon/bokenastriathlon Länk till annan webbplats.

Anmälan: https://portal.mikatiming.de/event/challengeruddevalla/2018/bokenas-triathlon/ Länk till annan webbplats.

Varmt välkomna till vackra sommar-Bohuslän hälsar Bokenäs IF gm Fredrik Olsson.

Publicerad: 2018-06-25

Senast uppdaterad: 2018-06-25

Författare: Tom Mårtensson