Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Testhelg i Stockholm 16-18 februari

Den 16-18 februari bjuder vi in till testhelg på Bosön i Stockholm. Helgen riktar sig till dig som är ungdom, junior, U23, senior eller paratriathlet, på kort- eller långdistans. Välkommen med din intresseanmälan senast 10 februari.

Under helgen erbjuds test i löpning på 3 eller 5 km på bana inomhus på Bosön. Eftersom helgen arrangeras av Svenska Triathlonförbundet gäller alla tider som officiella tider för en kvalifikation till landslaget. För mer information om kvaltider eller kvalkriterier, se mer information här: www.svensktriathlon.org/landslag Länk till annan webbplats.

Utöver det rekommenderar vi aktiva som vill få resultat på 400 eller 800 frisim att anmäla sig till simklubben Polisens simtävling, "Go the distance". Anmälan görs via en simklubb och du måste inte ha licens i simning för att kunna tävla. Mer information finns här: http://www.polisensimning.se/sida/?ID=114936 Länk till annan webbplats.

Läkarintyg för internationellt tävlande

För ungdom, junior, U23, senior och paratriathlon krävs från och med 2018 ett läkarintyg för att bli uttagen i landslaget och kunna delta på en internationell tävling (arrangerad av Internationella triathlonförbundet, ITU). Regeln gäller för både kortdistans och långdistans. 

Under testhelgen har vi därför bokat in Bo Berglund som har erfarenhet som läkare för ITU, för att göra korrekt läkarundersökningar och skriva intyg. Bo är tillgänglig för läkarbesök fredag den 16 februari mellan 17.00-19.00. Besöket kostar 500 kr och du ansvarar för att du har ett EKG med dig (utan det kan du inte få något intyg).

Läs mer om Pre Participation Examination (PPE) här Länk till annan webbplats.

Enkät för hälsodeklaration Länk till annan webbplats.


Program för helgen

Fredag 16/2
15.30 - Samling inne vid löparbanorna på Bosön
16-18 - Tester i löpning på 3/5 km
17-19 - Läkarundersökningar för PPE-intyg till ITU, Bosön


Lördagen 17/2, söndag 18/2
Simtävling "Go The Distance" Länk till annan webbplats., Eriksdalsbadet, Stockholm


Kostnad?

Ingen, förutom läkarundersökningen som kostar 500 kr/person. Kostnaden för läkarbesöket betalas kontant eller med swish direkt på plats.

Du står själv för kostnaden för resa, boende, måltider och anmälan till simtävlingen.


Anmälan & boende

Gör din intresseanmälan här Länk till annan webbplats. senast 10 februari 2018.

Antal platser är begränsat för tester (av utrymmesskäl) och läkarundersökning (av tidsskäl). Vi vill givetvis vara så många som möjligt men om intresset blir större än vi kan ta emot gör elitkommittén en uttagning där våra bästa ungdomar, juniorer, U23, seniorer, paratriathleter och långdistansare har förtur. 

Observera att du har fått en plats först när du fått bekräftelse från STF via e-post. Anmälan till läkarundersökning är bindande om du får en plats.


Vår partner Scandic erbjuder bra priser för triathleter i samband med helgen, i mån av plats. Använd koden D508199353 för att boka.

https://www.scandichotels.se Länk till annan webbplats.


Frågor 

Har du frågor kring helgen är du välkommen att kontakta Angela Fox, sportchef: angela.fox@svensktriathlon.org, 070-886 79 19

 

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 10.0px Helvetica; color: #606060} -->

Publicerad: 2018-01-23

Senast uppdaterad: 2018-02-08

Författare: Tom Mårtensson