Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Givande utvecklingshelg i Linköping

I helgen genomfördes en utvecklingshelg för några av våra bästa ungdomar, juniorer, U23 och seniorer. Helgens fokus var simutveckling och är ett nytt samarbete med Aquafronts duktiga analytiker Nikola Lukic och Kevin Thorvaldsson.

Platsen för utvecklingshelgen var Linköping, där det var samling vid lunch på lördagen och sedan fullspäckat schema fram till söndag eftermiddag. Till utvecklingshelgen hade elitkommittén tagit ut en mindre pilotgrupp, dit den aktiva blev inbjuden tillsammans med sin tränare. Projektet är en uppstart på ett nytt och förhoppningsvis långsiktigt samarbete för hela vår verksamhet. Idén och önskemålet kommer egentligen från de aktivas utvärderingar och målsättningar, där de vill att vi som förbund aktivt går in och hjälper till med aktiviteter för att ta simningen till nästa nivå. Nikola och Kevin har jobbat för SOK samt ihop med simförbundet under många år, och har erfarenhet av att göra videoanalyser på världseliten i bassängsimning.

Helgen inleddes med ett test på 800 frisim, där de aktiva simmade en och en. Målet med testet för de aktiva var att simma så fort som möjligt medan de blev filmade 50 meter under varje 200-metersintervall. Splittiderna och sluttiden genererade sedan individuella fartzoner som är relevant för att träna i rätt fart.Filmerna i kombination med splittider var grundmaterialet för den kommande videoanalysen. Och det blev en lång videounderhållning för analysteamet och fem tränare på bakre raden. Varje triathlet fick tre fokuspunkter att jobba med till nästa videoanalys. Vi kunde se ett mönster i ett antal punkter som var samma för flera i gruppen och som därmed bör prioriteras.


På söndagen inledde vi med simning, där Kevin bjöd på en timme med exempel på  teknikövningar och en timme aktiv teknikträning på lite längre distanser. Till sin hjälp hade han fyra tränare som hjälpte till med feedback, filmning och korrigeringar. Efter simningen blev det gemensam lunch innan vi avslutade med teori och frågestund. Det har varit en väldigt givande helg för våra aktiva, men även för våra tränare och deras utveckling, där vi alla förmodligen är eniga om att det är de små förändringarna som ger stor skillnad. Och som Kevin avslutade: "Jobba på de små detaljerna och bestäm er för att bli bäst i välden på att simma i triathlon!På plats fanns följande aktiva:

Lisa Nordén, Emma Varga, Frida Nöu, Alida Lilljequist, Gabriel Sandör, Oskar Djärv, Ludwig Fleetwood, Hampus Brunander och Andreas Carlsson.

Ledare på plats under helgen: Grega Zore, Joachim Willen, Magnus Johansson, Viktoria Gadd och Angela Fox.

Publicerad: 2017-10-31

Senast uppdaterad: 2017-10-31

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i