Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Duffy och Brownlee överlägsna i Stockholm

Det blev som väntat Flora Duffy från Bermuda som tog hem damernas VM-tävling i Stockholm igår. På herrsidan fanns det flera möjliga kandidater för segern men snabbast igår var britten Jonathan Brownlee. Gabriel Sandör slutade på en 32:a plats.

Suveräna Flora Duffy höll för favoritskapet och fullständigt dominerade damernas lopp, som

 avgjordes inför storpublik på huvudstadens gator. Efter en, enligt henne själv, lite skakig simning, tog hon ledningen på cykeln och behöll den hela vägen in i mål. Därmed har hon fem WTS-segrar den här säsongen, och ett lysande utgångsläge inför finalen i Rotterdam i september.

Duffy var trea up ut vattnet efter simningen, efter Jessica Learmonth och Lucy Hall, båda från Storbritannien. Snabbt bildades en tättrio bestående av Duffy, Learmonth och Katie Zaferes, USA, där amerikanskan tyvärr gick omkull efter några varv och tvingades bryta. De andra två behöll dock ledningen med en rejäl lucka bakåt under hela cyklingen, så frågan var vem i den bakomvarande klungan som skulle ta tredjeplatsen.

Ut på löpningen drog Duffy ifrån och solosprang de fyra varven, ivrigt påhejad av den stora publiken. Learmonth behöll andraplatsen och bakom henne avancerade australiensiskan Ashleigh Gentle i fältet. Med dagens snabbaste löptid sprang hon om flera tjejer och tog sig upp på en tredjeplats, och en andra plats i totalserien. För Learmonth var silvermedaljen och pallplatsen hennes första i WTS-sammanhang.

Duffy gick i mål på 02:00:09, närmare 1,

5 minut snabbare än tvåan.

Topp tre damer:

1. Flora Duffy, BER
2. Jessica Learmonth, GBR
3. Ashleigh Gentle, AUS


Fullständiga resultat

Länk till annan webbplats.
Highlights från damernas race:


 

I killarnas race blev det revansch för Jonathan Brownlee som har två fjärdeplatser i bagaget och inte vunnit någon VM-serietävling ännu i år. Han var mycket nöjd med sitt genomförande men i herrarnas lopp var det, åtminstone fram till löpningen, flera som höll sig framme.

På cyklingen bestod förstaklungan länge av en grupp om sex killar som körde på hårt, däribland Brownlee och tysken Justus Nieschlag. I klungan bakom dem fanns några av favoriterna; Mario Mola (ESP), Kristian Blummenfelt (NOR) och Fenando Alarza (ESP), där den senare tyvärr kraschade och tvingades bryta. Gabriel Sandör fanns med längst fram i en tredje klunga.

Efter snabbt byte i T2 var Brownlee först iväg och en bit bakom honom Nieschlag och Aarol Royle, Australien. Men i den jagande klungan fanns det flera som var sugna på medaljerna, bland andra Mola och Blummenfelt. Efter någr varv var gruppen i kapp och gick om duon. Blummenfelt, med dagens snabbaste löptid, och fransmannen Pierre Le Corre fick en lucka och bjöd till slut publiken på en tajt spurtduell, en duell som norrmannen vann med några hundradelar. Brownlee som sprang i ensam ledning de tio kilometrarna gick i mål på 01:49:10, 18 sekunder före tvåan.

Sandör slutade på en 32:a plats efter en solid insats på cykeln som han var mycket nöjd med. Såhär summerar han loppet på instagram: 

"

Working hard on the bike on yesterdays #wtsstockholm Länk till annan webbplats.! Felt incredibly strong on the bike, but I was a few seconds to slow on the swim to be able to ride with the big names up in front."

 Topp tre herrar:

1. Jonathan Brownlee, GBR
2. Kristian Blummenfelt, NOR
3. Pierre Le Corre, FRA

Fullständiga resultat

Länk till annan webbplats.
Se fler bilder från WTS Stockholm här Länk till annan webbplats.

Highlights från herrarnas race:


Publicerad: 2017-08-27

Senast uppdaterad: 2017-08-30

Författare: Tom Mårtensson