Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Annie Thorén och Sebastian Björklund segrare i Gävle Triathlon

Det var förhandsfavoriterna som var starkast när Gävle Triathlon avgjordes på söndagen. I både dam- och herrklassen blev det överlägsna segrar, men på vägen dit bjöds publiken på både dramatik och spänning.

Damerna var först ut och här var det jämnt redan från start. Annie Thorén (Motala Triathlon Club) och Emma Varga (Stockholm City Triathlon) följdes åt nästan jämsides under både sim- och cykelmomentet. På cyklingen hjälptes de åt och drog och inför växling till löpning kom de in nästan exakt samtidigt. Emma var dock snabbast i T2 och fick en lucka på 20 meter ner till Annie. Men Annie som för dagen hade en riktigt bra löpning – och satte personligt rekord på milen – gick snabbt om och skaffade sig ett rejält försprång. Därefter ökade avståndet och hon kunde defilera i mål. Emma Varga behöll andraplatsen och Jenny Nilsson, Dalaregementets IF, kom trea.I herrloppet var det till en början en grupp om tre i ledningen. Axel Ek (IK Trasten), Rickard Carlsson (338 Småland) och Daniel Nöu (Fredrikshof IF CK), kom upp tillsammans efter de 1500 metrarna simning och höll ihop på de inledande cykelvarven. Bakom dem var det stor dramatik. Sebastian Björklund (Heleneholm IF TriTeam) som var en bra bit bakom efter simningen jobbade sig framåt i fältet och var strax uppe som nummer två efter Rickard Carlsson på den mycket tekniska banan. In för växling hade sedan Björklund dragit ifrån och kom in till T2 med ett stor lucka bakåt. Björklund som är stark på löpningen såg därmed ganska klar ut för segern, vilken han också tog. Bakom honom stod Rasmus Andersson (Höglandets Triathlon) för en fenomenal upphämtning och slutade som tvåa i loppet. Trea blev Rickard Carlsson.I juniorklassen vann Alida Lilljequist (Kinds Go Green CK) och Daniel Nöu. Ungdomsklassen 16-17 år vanns av Andreas Carlsson och Frida Nöu, båda från Väsby SS Triathlon, och i klassen 14-15 år segrade Karin Söderqvist, Team LeWa Sport, och Albin Augustsson, CSK Ludvika.

I mastersklasserna var Ann-Sofi Wetterberg, Team LeWa Sport, och Lars Mattsson, Stöcke TS Järnet snabbast av samtliga. 

Årets uppaga av Gävle Triathlon lockade runt 500 deltagare, vilket var 200 fler än i fjol. Den äldsta deltagaren var 80+ och de yngsta inte fyllda åtta år. 

Organisationen bakom Gävle Triathlon tackar alla som var med på ett eller annat sätt: tävlande för sitt deltagande, tävlingsledning och funktionärer för stort engagemang, sponsorer och samarbetspartners för möjliggörande av tävlingen, samt publiken för glada hejarop. A

vslutningsvis, ett stort GRATTIS till samtliga startande i alla klasser för fantastiska insatser under dagen. Bra jobbat!

Gävle Triathlon är en gemensam satsning från Gävle kommun, Svenska Triathlonförbundet och Gävle Triathlonklubb. Tävlingen ingår i Danske Invest Triathlon Series som den tredje av fyra deltävlingar. Finalen går av stapeln i 

Malmö den 5-6 augusti. 

 

Topp tre damer:

1. Annie Thorén, Motala Triathlon Club
2. Emma Varga, Stockholm City Triathlon
3. Jenny Nilsson, Dalaregementets IF


Topp tre herrar:

1. Sebastian Björklund, Heleneholm IF TriTeam
2. Rasmus Andersson, Höglandets Triathlon
3. Rickard Carlsson, 338 Småland Triathlon & MSF


Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler bilder...

...kommer att publiceras på www.gavle-triathlon.se och på tävlingens facebooksida under veckan.

Tills dess, spana in alla sköna bilder på Instagram under hashtag #gavletriathlon. 

Publicerad: 2017-07-24

Senast uppdaterad: 2017-07-24

Författare: Tom Mårtensson