Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandör om sprint-EM i Düsseldorf

"Jag har haft en grundträning och försäsong som varit långt ifrån perfekt men jag var ändå väldigt taggad att få köra första internationella tävlingen för säsongen. Och dessutom mitt första mästerskap som senior."

<!-- <span data-mce-type="bookmark" id="mce_0_start" data-mce-style="overflow:hidden;line-height:0px" style="overflow:hidden;line-height:0px"></span><!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 14.0px} span.s1 {font-kerning: none} -->

Simningen var riktigt tuff. Många bra simmare som ville vara långt framme. Fram till första bojen låg jag ganska bra till. Men där fick jag ett rejält slag i ansiktet. Fick vatten i glasögonen och tappade ett par placeringar men fortsatte att simma på. Väl upp ur vattnet märkte jag att jag blödde rejält från näsan efter slaget jag fick i ansiktet. Men jag försökte bara att fokusera på att göra en bra växling. Och jag avancerade några placeringar på den 450 m långa löpningen till växlingsområdet. 

 

Första biten på cyklingen körde jag stenhårt för att ta ikapp andra klungan vilket jag lyckades med. Vi i andraklungan tog även in på första klungan och på 3:e varvet av 4 var vi ikapp. Jag kände att jag var ganska sliten i benen efter den hårda cyklingen och när 23 starka killar växlade ut på löp samtidigt hade jag tyvärr inte så mycket krut kvar i benen. Slutade 27:a efter en ok löpning men en bit ifrån mina topp-löpningar. Det var roligt att få växla ut samtidigt som de allra bästa i ett seniormästerskap, med några år med riktigt bra träning och fortsatt utveckling ska jag se till att vara med och slåss där framme. 

 

/

Gabriel Sandör

 


Publicerad: 2017-06-26

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson