Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Rapport från Hallsta Framtidsläger 2017

Sedan flera år tillbaka arrangeras Hallsta Triathlon den sista helgen i maj, men nytt för i år var att Västerås SS valde att i samband med tävlingen också arrangera ett triathlonläger för unga, aktiva triathleter i högstadie- och gymnasieåldern.

Under Kristihimmelsfärdshelgen samlades således ett trettiotal aktiva ungdomar för en intensiv träningshelg under ledning av några av Sveriges främsta triathleter på såväl senior- som juniornivå:

Oskar Djärv (Mantra Sport)

Ludwig Fleetwood (Race and Shine Sports Club)

Martin Johansson (Dalregementets IF)

Elias Rapp (Västerås SS Triathlon)

Joel Vikner (Västerås SS Triathlon)

Vera Vilaca (Västerås SS Triathlon)

Med på lägret var även landslagscyklisten Sara Penton som till vardags tävlar för det danska proffsstallet Veloconcept. Det strålande försommarvädret var idealiskt för en helg full av träning med fokus på tävlingsförberedelser och växlingar.Lägret innehåll även en del föreläsningar med fokus på att inspirera de unga deltagarna till en fortsatt triathlonframtid. Ludwig Fleetwood och Oskar Djärv pratade om sina tävlingsförberedelser inför Kontinentalcupen i Marocko veckan innan och Magnus Johansson var på plats för att informera om Hagströmska triathlongymnasiet i Falun. Sara Penton avslutade lägrets sista kväll med att berätta om sin korta, men väldigt intensiva karriär och talade om vikten att hela tiden träna för att det är kul och sätta upp tydliga och konkreta mål med sin träning. Det var garanterat fler än Sara som efter föreläsningen också kände att EM, VM och OS vore häftiga tävlingar att få köra!

Lägret avslutades såklart med Hallsta Triathlons supersprintar där ungdomarna svarade för fina prestationer. Segrade i herrklassen gjorde den regerande svenske mästaren Gabriel Sandör (IK Nocout) som inte visade några som helst svaghetstecken trots en brokig grundträningsperiod. Sandör var ivrigt jagad av tvåan Fleetwood och trean Djärv. Västeråsaren Vilaca tog en övertygande damseger på hemmaplan och säkrade klubbens förstaplats i föreningstävlingen och de 10 000 kronor som delas ut till bästa klubb. Jessica Åhlund (Halmstadstriathleterna) lyckades passera trean Astrid Hult (Dalregementet) i finalomgången och därmed knipa andraplatsen.

Publicerad: 2017-05-31

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson