Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Elituttagningar till tävlingar i juni och juli 2017

Den sista april stängde kvalfönstret för kvaltider till landslaget. Till de internationella tävlingarna under juni och juli har Svenska Triathlonförbundets elitkommitté och sportchef gjort följande landslagsuttagningar:

World Cup Cagliari, Italien 3-4 juni

Lisa Nordén är uttagen och kommer att tävla.

 

EM medeldistans Herning, Danmark 10 juni

Uttagna: Fredrik Bäckson, Sebastian Norberg och Jesper Svensson.

 

EM Olympisk Kitzbühel, Österrike 16-18 juni

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none} -->

Vår ambition var att skicka minst två seniorer till Kitzbühel men i dagsläget är det oklart om någon av de uttagna kommer att starta. 

 

EM Sprint Düsseldorf, Tyskland 16-18 juni

Eftersom tävlingen går helgen efter EM på olympisk distans har elitkommittén valt att endast satsa på EM i Kitzbühel under 2017.

 

JEM Sprint Kitzbühel, Österrike 16-18 juni

Vår ambition var att skicka två juniorer (en dam + en herr) till Kitzbühel och baserat på inskickade resultat har elitkommittén tagit ut Daniel Nöu och Alida Lilljequist. 

Utöver JEM finns det möjlighet att kvalificera sig till Europacupen i Malmö, Junioreuropacupen i Riga, Nordiska mästerskapen i Danmark och Junior-VM. Uttagningarna till dessa tävlingar görs utifrån internationella resultat eller resultat från Danske Invest Triathlon Series. 

 

UEM Kupiškis, Litauen, 12-16 juli

Vår ambition är att skicka minst fyra ungdomar (två tjejer + 2 killar) till ungdoms-EM. Vidare är vår ambition att de uttagna ska ha tillräcklig kapacitet för att vara med och konkurrera om en placering på den övre halvan av resultatlistan.

Frida Nöu och Andreas Carlsson är förhandsnominerade i kraft av inskickade resultat för kval till landslaget 2017. 

Utöver det finns det möjlighet för en tjej och en kille att kvalificera sig genom tävlingsresultat på duathlon-SM i Helsingborg, Hallsta Triathlon eller Uppsala Triathlon. Elitkommittén gör uttagningen och meddelar de uttagna via mail eller telefon senast 13 juni. De uttagna presenteras på Svenska Triathlonförbundets hemsida i mitten av juni.


/ Elitkommittén

Publicerad: 2017-05-09

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i