Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Grattis Shahrzad – Årets stjärnskott!

Radiosportens pris Årets Stjärnskott 2016 går till triathleten Shahrzad Kiavash. Stort stort grattis!

Radiosportens pris Årets Stjärnskott som delas ut till idrottare med funktionsnedsättning tilldelas Shahrzad Kiavash med motiveringen:

För en sensationellt snabb utveckling. En envishet och kämpaglöd som imponerar och inspirerar. För en målmedveten satsning som på rekordtid bar hela vägen till ett Paralympics. 


– Det var jättestort bara att få vara nominerad till priset. Att vinna är ju helt wow, säger Shahrzad till Radiosporten.

– Att på så kort tid göra det som Shahrzad Kiavash har gjort, saknar motstycke. Det ska bli mycket intressant att följa hennes fortsatta utveckling, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Efter att Shahrzad förlorade sina underben 2012 har hon gjort en målmedveten satsning på triathlon. Hon genomförde sin allra första triathlon i Stockholm 2015 och började tävla internationellt under 2016. Resultaten hamnade direkt i europeisk toppklass och med det som grund tog sig Shahrzad hela vägen till Paralympics i Rio 2016. 

Förutom äran innebär vinsten ett träningsstipendium på 10 000 kronor. Shahrzad kommer att ta emot priset på Parasportgalan lördag den 4 februari. Galan och röda mattan-mingel sänds live via Parasport Sveriges facebooksida Länk till annan webbplats. och på Youtube Länk till annan webbplats. med start kl. 19.00.
 


Intervju med Shahrzad:


Artikel på radiosporten.se:  
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=6621148 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2017-02-02

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson